Közélet

Híres sportolókkal sportolhatnak együtt a fogyatékkal élő fiatalok a II. Napfény Kupán

Híres sportolókkal sportolhatnak együtt a fogyatékkal élő fiatalok a II. Napfény Kupán

2017. május 31., szerda
Híres sportolókkal sportolhatnak együtt a fogyatékkal élő fiatalok a II. Napfény Kupán

Péteken rendezik meg a II. Napfény Kupát, ahol fogyatékkal élő fiatalok sportvetélkedőn vesznek részt együtt és együtt sportolhatnak Szeged híres sportolóival.

A Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézményében sokszor játszanak a fiatalokkal sorversenyeket. Egy ilyen alkalommal született az ötlet, hogy jó lenne ezt több fiatallal együtt kipróbálni, ezzel kapcsolatban keresett fel az intézmény másik hét szegedi csapatot. A Napfény Kupa névvel Szegedhez való kötődést szeretnék kifejezni. A korábbi együttműködő partnerek vállalták, hogy fiataljaikkal részt vesznek a versenyen, így alakult ki a hét csapat: a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Szegedi Waltner Károly Otthon, és a Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézmény, Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYEMI, Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, Klúg Péter Óvoda Általános Iskola, Szakiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon, Szegedi SC József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája. A megmozdulás célja, hogy közelebb hozzák a fiatalok különleges világát az emberekhez, amellyel bepillantást kapnak az ő világukba. Azt szeretnék megmutatni, hogy ugyanolyan értékes és egyenrangú emberei a társadalomnak ezek a fiatalok, ugyanúgy tudnak küzdeni és érzelmeiket kimutatni, mint bárki más. A Napfény kupa sorversenye alatt, bár egymás ellen versenyeznek, mégis egymásnak szurkolnak. Számukra nem az a fontos, melyik csapat tagja az akinek szurkolnak épp, hanem az hogy biztassák társukat és segítsék. Külön nagy segítség, hogy példaképükkel együtt mozoghatnak, mert ezzel értékesebbnek érezheti magát és egy életre szóló élményt is szerez. A program alatt barátságok is kötődhetnek mivel együtt vannak és lehetőségük van együtt eltölteni pár órát. A szervezők szegedi híres sportolókat kértek fel csapatkapitánynak, ami sokat segíthet abban, hogy az emberek felfigyeljenek a fiatalokra és arra hogy jobban elfogadják őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.