Sport

Vízilabda: érvényesítette a papírformát az UVSE

Vízilabda: érvényesítette a papírformát az UVSE

2017. április 1., szombat
Vízilabda: érvényesítette a papírformát az UVSE
sznve-uvse026kf

Nem tudta megállítani az UVSE-t a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, így két mérkőzés alatt behúzta a párharcot a bajnok.

Nehéz feladat várt a Szegedi Vízmű Taylor&Nash-re az ezúttal Hódmezővásárhelyen megrendezett találkozón, ugyanis ahhoz, hogy legyen harmadik mérkőzés az elődöntőben, a címvédő UVSE-t kellett volna legyőzni.

Tóth Ildikó

centergóljára még

Bujka Barbara

ötméteresből válaszolni tudott, ezt követően azonban a fővárosiak nem ismertek ellenszert, és 4-1-re elhúztak: innen ugyan még

Lengyel Dominika

két akciógóljával felzárkózott a Szeged, de két UVSE-gól zárta a negyedet. A második játékrészben gyakorlatilag el is dőlt a meccs: a címvédő kapott gól nélkül zárt, miközben elöl is pontos volt, így 10-3-ra vezetett a nagyszünetben: a formalitássá váló második félidőben aztán meglett a tízgólos különbség is, végül 20-ig jutott

Áts Bertalan

együttese, így a szegedi lányok ezúttal nem tudták megismételni a fővárosban nyújtott teljesítményüket.

Molnár Péter

tanítványai ugyanakkor még a bronzmeccsen vigasztalódhatnak, ám mivel a Duanújváros-BVSC párharc állása két meccs után 1-1, még várni kell arra, kivel szemben próbálhatja meg éremmel zárni a szezont a Tisza-parti együttes.

Női vízilabda OB I, elődöntő, második mérkőzés

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - UVSE 7-20 (3-6, 0-4, 1-5, 3-5)

Hódmezővásárhely, vezette: Birri Gabriella, Bereczki Miklós.

Szeged:

Tóth E. - Miklós, Lengyel A. 1, Kádár, Lengyel Dominika 3, Pengő, Bujka 2. Csere: Fáy (kapus), Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Botka, Tóth P.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

UVSE:

Gangl - Czigány 2, Kisteleki 4, Szücs 2, Keszthelyi, Tóth I. 4, Csabai 3. Csere: Maczkó (kapus), Pap, Hertzka 2, Kövesdi 1, Takács 1, Kiss E. 1.

Vezetőedző:

Áts Bertalan.

Emberelőny:

4/0 ill. 12/6.

Ötméteres:

3/2 ill. -.

Kipontozódott:

Miklós, Pengő, ill. Szücs.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.