Közélet

Újabb erdőrészt tisztítottak meg a szegedi erdőmentők

Újabb erdőrészt tisztítottak meg a szegedi erdőmentők

2017. április 3., hétfő
Újabb erdőrészt tisztítottak meg a szegedi erdőmentők
erdomentok_szeged

Az önkéntesek ezúttal a Máglya sori erdőrészt tisztították meg, ami évekig fedél nélküliek lakhelyeként szolgált. Sok szemét felhalmozódott, a 18 erdőmentő több mint két órán át három konténernyi hulladékot gyűjtött össze, és még mindig nem végeztek.

Hamarosan, egészen pontosan április 8-án folytatják az erdő megtisztítását, mert a szegedi önkéntesek legutóbbi szemétszedési akciója nem volt elég ahhoz, hogy felszámolják a Máglya sori áldatlan állapotokat. Legalább 10 konténernyi szemét van a területen, ezt a rekordszámú erdőmentő csapat sem tudta egy nekirugaszkodásra összegyűjteni - mondta

Nagy Krisztina

, az országos Erdőmentők szegedi csoportjának koordinátora. Tudomása szerint a Máglya sori erdőrész évekig fedél nélkülieknek nyújtott hajlékot, a hulladékot javarészt ők hordták össze. Mivel a terület kijelölt kutyasétáltató hely, a szemétre és a tarthatatlan állapotokra is ebtartók hívták fel a csoport figyelmét. Elhatározták, ha kell több körben, de végleg megtisztítják az erdőt. "Tavasszal többen kedvet kapnak, ezt az erdőt is szeretnénk még azelőtt megtisztítani, hogy elburjánzana a növényzet. Sokan szívügyüknek érzik a feladatot, ám hozzá kell tennem, nagy szükségük lenne szponzori támogatásra, hogy ez valóban társadalmi üggyé nője ki magát. Legutóbb az Agrofol Kft.-től kaptunk zsákokat, a szemét elszállításában pedig a Dalerd Zrt. és a Szike 2000 Bt. voltak segítségünkre" - sorolta a támogatókat Nagy Krisztina. Kiemelte, hogy a hajléktalanok közül is vannak néhányan, akikre rendszeresen számíthatnak az erdőtisztítás során. A szegedi erdőmentők folyamatosan várják azokat a jelentkezőket, akik önkéntesen, a természet iránti rajongásukból adódóan szívesen részt vennének a környék erdőinek megtisztításában. Aki szeretne közelebbről megismerkedni a csapat munkásságával, április 22-én találkozhat velük a Föld napja rendezvénysorozaton, az SZTE Füvészkertben, illetve április 29-én a Szent György téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.