Közélet

Több mint egy fokkal megdőltek a napi melegrekordok

Több mint egy fokkal megdőltek a napi melegrekordok

2017. április 3., hétfő
Több mint egy fokkal megdőltek a napi melegrekordok
osz_idojaras_meteorologia_nadas

Az országos és a fővárosi napi maximumhőmérsékleti, valamint a budapesti legmagasabb minimumhőmérsékleti napi rekord is megdőlt hétfőn. Újpesten 26,4, Edelényben 27 Celsius-fokig melegedett a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Honlapjukon azt írták: az enyhe éjszaka után, április 3-án megdőlt a legmagasabb minimumhőmérsékleti fővárosi rekord. Mostanáig ezen a napon 1985-ben volt a legmelegebb hajnal a fővárosban, akkor Ferihegyen 12,2 Celsius-fokot mértek. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt, János-hegyen 13,3 fokot mértek hétfő reggel. A meteorológiai szolgálat hétfő délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is tudatta, hogy megdőlt az országos és a fővárosi maximumhőmérséklet napi rekordja is. A fővárosban eddig a Gellérthegyen mérték a legmagasabb hőmérsékletet április 3-án, 25,1 fokot. Most ennél Újpesten több mint 1 fokkal volt melegebb, 26,4 fok az új rekord. Az országos napi melegrekord mostanáig 25,9 fok volt, amelyet 1938-ban Nyíregyházán rögzítették. Most ennél 1,1 fokkal melegebb volt Edelényben, így az új április 3-ai országos melegrekord 27 fok lett. Az előrejelzés szerint keddtől mérséklődik a meleg. Kedden főként a nap második felében helyenként zivatar is várható, amelyet erős vagy viharos széllökés, jégeső és akár jelentős mennyiségű csapadék is kísérhet. A következő napokon inkább 10-15 fok körüli maximumok lesznek jellemzőek. A hétvégén várható ismét napsütéses időjárás és 20 fok körüli meleg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.