Sport

Kosárlabda: soproni győzelemmel rajtolt a Szedeák a középházban

Kosárlabda: soproni győzelemmel rajtolt a Szedeák a középházban

2017. április 1., szombat
Kosárlabda: soproni győzelemmel rajtolt a Szedeák a középházban
szedeak-sopron011kf

Tizennyolc ponttal is vezetett a Naturtex-SZTE-Szedeák, végül a Sopron visszajött a mérkőzésbe, de fordítania már nem sikerült, így nagyon fontos győzelmet aratott Nikola Lazic csapata a középház nyitányán.

Rögtön nagyon fontos mérkőzéssel indult a Naturtex-SZTE-Szedeák számára a középház, ugyanis ahhoz a Sopronhoz látogatott

Nikola Lazic

együttese, amely egy győzelemmel állt a szegedi alakulat mögött a tabellán, ráadásul a Szedeák előtt állomásozó Pécs győzni tudott a Kecskemét otthonában csütörtökön, így szerette volna tartani velük a lépést a szegedi együttes. Egy hónapja találkoztak legutóbb a csapatok Sopronban, akkor egy kiélezett, kevéspontos találkozón a hazaiak örülhettek. Jól kezdte az összecsapást a Szedeák, egy 6-0-s futást produkált az első percekben, a hazaiak pedig rendre elhibázták dobásaikat, négy és fél perc után sikerült csak betalálnia

Rujáknak

, ez pedig lendületet is adott nekik és kiegyenlítettek, 6-6. Ezután azonban újabb futást mutatott be a vendég csapat, egy 9-3-s etappal és egy utolsó másodperces

Filipovics

kosárral zárta le az első negyedet a Szedeák, 9-15. A szegedi csereember nagyon hasznosan szállt be a mérkőzésbe, végül 16 pontjával a mezőny egeredményesebbjeként zárt. A második negyedben sem találta a dobásait

Dragan Aleksic

csapata, a tizenharmadik percben

Juhos Levente

középtávolijával először nőtt kétszámjegyűre a különbség a felek között, amit folyamatosan növelt a vendég gárda. A nagyszünetre 14 pontos szegedi előnnyel fordulhattak a csapatok és óriási különbség rajzolódott ki a mezőnyszázalékokban, hiszen amíg a Szedeák ötven százalék felett értékesítette az első félidőben mezőnykosarait, addiga Sopron alig érte el a 23 százalékot. A harmadik negyed elején úgy tűnt el is döntik a találkozót

Bolticék

, a légiós kosarával ugyanis a huszonharmadik percben már 48-30-ra vezetett a Szedeák. Nem adta fel azonban a hazai csapat és nagy hajrába kezdett ekkor,

Spica

vezérletével gyorsan vissza is jöttek tíz pont környékére, az utolsó felvonásnak 53-42-s vendég vezetéssel vágtak neki a felek. A záró negyed negyedik percére egy sikeres

Myles

középtávolival négy pontra zárkózott a Sopron, sőt három perccel a meccs vége előtt

Mills

tovább faragta a hátrányt, 61-63. Az utolsó percre fordulva azonban Juhos Levente állt bele egy tirplába és demoralizáló módon be is zúzta a soproni kosárba, így a fordítás már nem jött össze a nagyot küzdő hazai alakulatnak. Végül hat pontot sikerült megtartania előnyéből Nikola Lazic csapatának, amely egy másodpercig sem játszott hátrányban ezen a találkozón és rendkívül fontos győzelemmel indították a középházi mérkőzések sorát. A győzelemmel két mérkőzésnyi előnyre tettek szert a Sopronnal szemben és továbbra is tartja kétmeccses hátrányát a csapat a hetedik PVSK mögött. A Szedeák legközelebb szerdán lép pályára, amikor a Kecskemétet fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

Borzasztó dobóformát fogott ki a hazai gárda ezen a napon, Dragan Aleksic csapata a félidőig mezőnykosarai csupán 23.7 százalékát értékesítette, s bár a mérkőzés végére valamelyest feljavultak, végül 34.7 százalékos mezőnymutatóval zárták a találkozót. Erre persze könnyen magyarázatot adhat a pocsék tripladobó forma, 21 alkalommal emelték rá a soproni játékosok a labdát távolról a szegedi gyűrűre, ám ebből mindössze kettő ment be. A Szedeák sem sokkal múlta felül ebben a statisztikai mutatóban vendéglátóját, huszonkét triplakísérletből négyet értékesítettek Nikola Lazic fiai, igaz, a legfontosabbat az utolsó percben a helyére rakta Juhos Levente, ami végülis eldöntötte a találkozó sorsát. A büntetőzéssel is akadtak gondjai a csapatoknak, bár a Sopron 11/15-s mutatója még vállalható ebből a szempontból, viszont a szedeák tíz büntetőt is elrontott, végül ez azonban nem bosszulta meg magát. Ismét ki kell emelni a szegedi csapatból Marko Bolticot, aki 26 VAL-al a mezőny legjobbjaként zárt, nagyon hatékonyan dolgozott mezőnyből, nyolc kísérletéből hatot is a gyűrűbe juttatott, értékesített két triplát, leszedett hat lepattanót és kiosztott ugyanennyi gólpasszt. A mérkőzés legeredményesebbje Filipovics Márkó lett 16 ponttal, aki talán legjobb meccsét játszotta a Szedeák színeiben, fontos pillanatokban talált be a soproni gyűrűbe, kilenc mezőnykísérletéből pedig nyolcat értékesített. Ezen felül leszedett 11 lepattanót is, így dupla-duplával fejezte be a találkozót. A hazaiknál Mills és Spica voltak a húzóemberek, mindketten 19 VAL-al fejezték be a mérkőzést, utóbbi pedig Filipovicshoz hasonlóan dupla-duplával zárt, hiszen 13 pontja mellé 10 lepattanót szedett össze, ám végül ez sem volt elég a Sopronnak a fordításhoz.

ONLINE
Sopron - Szedeák
63 : 69
(9-15, 15-23, 18-15, 21-16)

Férfi kosárlabda NB I/A, középház, 1. forduló

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák 63-69 (9-15, 15-23, 18-15, 21-16)

Sopron, NOVOMATIC Aréna. Vezeti: Ádám József, Balog György, Fodor Attila (Fekete László).

Sopron:

Takács 7/3, Mills 9, Tóth G. -, Ruják 4, SPICA 13. Csere: Myles 8, Dufault 11/3, Johnson 11.

Vezetőedző:

Dragan Aleksic.

Szedeák:

Boltic 15/6, Lilov 11/3, Ciric -, Juhos 14/3, Sulovic 11. Csere: Bán 2, FILIPOVICS 16, Wirth -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Dufault ill. Sulovic.

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 63-69 (9-15, 15-23, 18-15, 21-16)

40'

16 másodperc van hátra, amikor Johnson elront egy triplát, visszaszerzi a Sopron, de Mills középtávolija sem jó. Bolticé a lepattanó, Juhos pedig újabb faltot harcol ki. Megint csak egyet dob be, de ez már bőven elég, 63-69-re nyer a Szedeák Sopronban!

40'

Juhos harcol ki faltot, dobhat kettőt, neki is csak a második van bent. 63-68.

40'

Sulovic üt oda Johnsonnak, büntetőzhet az amerikai, de az elsőt elrontja, a második bent van, 63-67.

40'

Leviiiii!!!! Juhos áll bele egy triplába és be is zúzza, 62-67!

39'

Egy perc maradt a mérkőzésből, Filipovics faltolja Johnsont. Dobhat kettőt a légiós, de csak az egyiket dobja be, 62-64. Időt kér Nikola Lazic.

39'

Lilov áll bele egy triplába, de sajnos nincs bent, megvan a lepattanó, Juhos pedig büntetőket harcol ki. Az elsőt sikerül csak bedobni, 61-64.

38'

Juhos ront közelről, Mills pedig egy labdára hozza vissza a Sopront, 61-63.

38'

Johnson közelről talál be, ráadásul falttal együtt, a büntető is a helyén, 59-63.

38'

Boltic dobhat a vonalról, az első bent van, ahogy a második is, 56-63.

37'

Filipovics újabb kosarat szerez 56-61. Myles ront a túloldalon, Filipovicsé a lepattanó, Boltic pedig faltot harcol ki, időt kér a Sopron.

37'

Takács áll bele egy triplába, de nem talál be, Lilové a lepattanó. Sulovic közelije sajnos nem megy be, fordul a Sopron, Mills közelijével pedig újra négy a különbség, 55-59. Dobhat plusz egyet mert Lilov ütött oda neki dobás közben, ez is bent van, 56-59.

36'

Myles ront most egy triplát, de Boltic visszaadja a Sopronnak a labdát. Dufault ront közelről, fordulhat a Szedeák. Boltic gólpasszából Filipovics eredményes újra, 53-59.

35'

Rontja rendesen a triplaszázalékot a vendég csapat, Ciric ront egy újabb trojkát, de Filipovicsé a támadólepattanó.

34'

Ciric és Lilov is elront egy-egy hármast, de mindkétszer visszaszerzi a Szedeák. Lilov harmadszor is ront, ez már a Soproné, de Johnson eladja.

34'

Myles középtávolijával 53-57. Boltic harcol ki egy faltot a túloldalon.

34'

Ruják dobása nem jó, meg is szerzi a Szedeák a labdát, de Sulovic azon nyomban vissza is adja a Sopronnak. Sulovic üt oda Spicának.

33'

Spica még dobhat plusz egyet, mert Ciric ütött oda neki a dobás közben, de ezt elrontja. A túloldalon Sulovic nagyon fontos két pontot szerez, 51-57.

33'

Sulovic ront közelről egy dobást, megszerzi a Sopron a labdát. Spica a palánk alól szerez újabb két pontot, 51-55, időt kell kérnie Lazic mesternek.

32'

Mills ront triplát, Boltic szerez védőlepattanót, Lilov meg kiharcol egy faltot.

32'

Sulovic elront egy hármast, Takács meg bever egyet, 49-55. Lilov is beleáll egy hármasba, de lejön, még tovább zárkózhat a Sopron, Ciric faltolja Mylest.

31'

Sulovic harcol ki két büntetőt, amelyeket értékesít is, 44-55. Spica erre rögtön válaszol egy kettessel, 46-55.

31'

Myles közelijével tíz ponton belülre zárkózik a Sopron a negyedik játékrész elején, 44-53.

III. negyed 42-53 (9-15, 15-23, 18-15)

30'

Ruják rossz középtávolija után Ciric szerez labdát, majd ütnek oda neki, aztán pedig Boltic harcol ki újabb soproni faltot. Négy másodperc marad a negyedből, amikor Takács még egy szabálytalanságot elkövet Lilovval szemben, volt még falt a zsákban bőven csapat szinten a hazaiaknál. Filipovics viszont már kiharcol két büntetőt, de mindkettőt elrontja, ez a negyed nem zárul tehát Filipovics pontokkal, ezzel együtt 11 pontot megőrzött előnyéből a Szedeák a harmadik játékrészben.

30'

Lilov triplája nem jó, Myles szerez lepattanót, Filipovics pedig begyűjt egy faltot.

29'

Tóth hibázik közelről, de megszerzi a támadólepattanót a Sopron Dufault pedig az ismétlést már a gyűrűbe juttatja, 42-53.

29'

Boltic szórja el a labdát, majd faltol egyet, Ruják az elszenvedője a szabálytalanságnak.

29'

Takács áll bele gy triplába soproni oldalon, de ez ma nem megy nekik. Megszerzi a lepattanót a Szedeák.

28'

Filipovics viszont nagyon hasznosan kosárlabdázik ma, sikeresen értékesít egy közeli dobást, 40-53, Aleksic mester időt is kér.

28'

Továbbra sem találják a hárompontosokat a csapatok, Ciric és Myles is ront egy-egy trojkát. Ciric szerez egy védőlepattanót, támadhat a Szedeák.

27'

Lilov újabb kísérlete marad ki, Dufault sem talál be ugyanakkor a másik oldalon. Filipovicsé a védőlepattanó.

27'

Sulovic közelije jön le a gyűrűről, Mills megszerzi a lepattanót, Spica pedig az újabb két soproni pontot, 40-51.

26'

Johnson középtávolijával zárkóznak a soproniak, 38-51. Ezután Boltic, majd Mills ront egy-egy hármast, támadhat a Szedeák.

25'

Lilov középtávolijára rögtön jön egy soproni válasz, 36-51. Johnson faltolja közben Bolticot, de Sulovic dobást ront a következő támadásból. Juhos üt oda Johnsonnak a másik oldalon.

24'

Most Juhos sapkázza be Johnsont, de marad a labda a hazaiaknál, Takács pedig Mills passzából szerez két pontot, 34-49.

24'

Sulovic adja el a labdát, Mills pedig közelről talál be, 32-48. A túloldalon Sulovic harcol ki két büntetőt, de csak az egyiket sikerül értékesíteni, 32-49, fordulhat a Sopron.

23'

Booooltiiic! Bevág egy triplát a légiós, 30-48, majdnem húsz közte! Aztán egy blokkot is kioszt Millsnek védekezésben, bravó!

23'

Dufault közelijével, 30-45.

22'

Boltic üt oda Spicának, aki dobhat két büntetőt. Értékesíti mindkettőt, 28-43. A túloldalon Boltic szolgálja ki Sulovicot, aki a palánk alól szerez két pontot, 28-45.

21'

Boltic hárompontosával indul a harmadik negyed, ez a harmadik sikeres tripla a mérkőzésen, 24-41. Erre Spica válaszol rögtön egy kettessel, 26-41, de Sulovic is szerez gyorsan még két pontot, 26-43.

Óriási a különbség a dobószázalékokban a szünetben, míg a Szedeák 53.3 százalékkal értékesíti mezőnykísérleteit, addig a hazaiak csupán 23.7 százalékkal találnak be mezőnyből.

II. negyed 24-38 (9-15, 15-23)

20'

Takács szabálytalankodik Boltic-csal szemben, de még ezért nem jár büntető. Juhos Levente ront egy középtávolit, de megvan a támadólepattanó és ezt a negyedet is egy Filipovics kettes zárja le, 24-38, 14 ponttal vezet félidőben a Szedeák.

20'

Fél perc maradt hátra a második negyedből, amikor támad a Sopron, Dufault pedig a palánk alól szerez két pontot, 24-36. 22 másodperc maradt hátra a nagyszünetig, Lazic mester időt kér.

20'

Myles középtávolija nincs bent, ahogy a támadólepattanó után Mills kísérlete sem. Lilov lepattanója után Juhos Levente javít, és Ciric gólpasszából értékesít egy közelit a palánk alól, 22-36, időt kérnek a hazaiak.

19'

Myles majd Dufault is ront egy-egy dobást, Juhosé a védőlepattanó végül, de ismét eladja a szegedi játékos a labdát.

19'

Johnson ront triplát soproni részről, ismét támadhat a vendég csapat. Juhos Levente középtávolija ezúttal a gyűrűben köt ki, 22-34.

18'

Ruják üt oda Bolticnak, oldalról jön a Szedeák. Lilov ront egy középtávolit, de megkaparintja a labdát a Szedeák, Filipovics pedig két pontot szerez, 22-32.

18'

Johnson dobhat két büntetőt az előbbi falt után, bedobja mindkettőt, 22-30.

18'

Juhos újabb labdát szór el, Wirth pedig faltolja Johnsont ezután. Lazic mester kér most időt.

17'

Elkapták a fonalat a csapatok, Ruják középtávolija is a gyűrűben landol, 20-30.

17'

Myles a palánk alól szerez két pontot, 18-28. Bolticnak erre is van válasza egy újabb kettes formájában, 18-30.

16'

Takács középtávolijával 16-26, erre Boltic azonnal válaszol a másik oldalon, 16-28.

16'

Wirth áll bele egy triplába, lejön a gyűrűről, de megszerzi a Szedeák, Lilov azonban ismét elajándékozza a játékszert.

15'

Juhos szór el egy labdát, de Tóth hármasa nem jó, így ezt nem bünteti meg a Sopron, Ciricé a lepattanó.

15'

Lilov hármasa nem jó, de a túloldalon sincs kosár, Myles hagy ki egy középtávolit. Wirth Ádámé a lepattanó.

15'

Juhos faltolja Millst, aki értékesít is két büntetőt, 14-26.

14'

Lilov harcol ki Dufault ellen két büntetőt, be is dobja mindkettőt a bolgár, 12-26.

14'

Johnos ront egy triplát az időkérés után, Juhosé a védőlepattanó. Boltic középtávolija kimarad azonban, fordulhat a Sopron.

14'

Spica szór el újabb labdát, amit Filipovics büntet meg két ponttal Lilov passzából, 12-24, Aleksic mester időt kér.

13'

Spica javít, szerez két pontot, ráadásul dobhat plusz egyet, ami bent van, 12-20. Juhos gyorsan válaszol egy középtávolival, 12-22.

12'

Bán szerzi meg Spica eladott labdáját, de Lilov következő triplája nem esik be, majd Boltic faltolja Millst.

11'

Filipovics főszerepben, Takács rossz triplája után védőlepattanót szerez. Bánt Tibor szolgálja ki a túloldalon Lilovot, aki így beleáll egy üres hármasba és be is pörköli, 9-20.

11'

20 százalékkal dobott mezőnyből a Sopron az első negyedben, aligha ilyen kezdésről álmodtak a hazaiak. Filipovics újabb közelijével indul a második negyed, Lilov a gólpasszos, 9-17.

I. negyed 9-15

10'

Dufault szerzi az első soproni hárompontost, 9-13. A túloldalon Bán ront el egy távolit, ahogy Myles is a másik oldalon, Juhosé a lepattanó, Bán passzol Filipovicsnak, aki egy másodperccel a negyed vége előtt még szerez két pontot, 9-15, ez a negyed vége.

9'

Bán Tibor büntetőivel 6-13 a Szedeák javára.

9'

Sulovic üt oda Mylesnak, oldalról jön a Sopron, de Ruják eladja a labdát, Bán Tibor szerzi meg, akinek Johnson üt oda.

9'

Lilov középtávolija sincs bent, nem találják a gyűrűt eddig a csapatok.

8'

Juhos Levente folytatja a sormintát egy kihagyott hármassal, de Myles megint dobást ront a másik oldalon. A pályára lépő Bán Tiboré a lepattanó.

8'

Myles áll bele egy távoliba, de nem talál utat a labda a gyűrűbe, fordul a Szedeák. Sulovic harcol ki két büntetőt, ám egyiket sem sikerül értékesítenie. A túloldalon Dufault áll bele egy újabb triplába, de ez sincs bent.

7'

Johnson középtávolija jön le a gyűrűről, fordulhat a vendég gárda. Lilov közelről szerzi meg első pontjait, 6-11.

7'

Mivel faltolták, Boltic dobhat plusz egyet, ami bent is van, 6-9.

6'

Myles középtávolijával zárkózik a Sopron, 4-6. Lilov is elad egy labdát, Johnson pedig kiegyenlít, 6-6. Boltic a palánk alól szerzi az újabb szegedi pontokat, 6-8.

6'

Boltic harcol ki egy újabb faltot, Spica az elkövető. Juhos Levente azonban az oldalbedobást követően eladja a labdát.

5'

Négy és fél percet kellett várnia a hazai közönségnek az első soproni pontokra, Ruják szerez egy kettest, 2-6.

5'

Ciric ront újabb dobást, nem kezdenek jó dobóformában a csapatok. Spica megint hibázik soproni részről, Sulovic pedig egy védőpattanó után a túloldalon kosarat szerez, 0-6.

4'

Mills is beáll a sorba, ő is elront egy kísérletet, de a túloldalon Ciric sem alál a gyűrűbe, támadhat a Sopron. Spica rossz középtávolija után Takács szedi össze a lepattanót, de Rujáknak sem sikerül kosarat szereznie, fordulhat a Szedeák.

3'

Takács ront egy középtávolit soproni oldalon, Lilov pedig egy triplát a másik oldalon, de megszerzi a lepattanót a Szedeák Sulovic révén. Lilov közelijével 0-4.

2'

Spica faltolja Bolticot, dobhat kettőt a légiós, de sajnos mindkettő kimarad és a Soproné a labda.

2'

Ciric ront el egy középtávolit, de Ruják, majd egy támadó pattanó után Mills is így tesz soproni részről.

1'

Sulovic passzát Juhos váltja két pontra, 0-2. A túloldalon Tóth áll bele egy hármasba, de lejön a gyűrűről, fordulhat ismét a Szedeák.

1'

Elkezdődött a találkozó, az első támadást a Sopron vezetheti, Spica rossz dobásával fejeződik be az első akció, a lepattanót Boltic szedi össze.

15.50

Már csütörtökön elkezdődöttek a középház küzdelmei, a Pécs egy ponttal múlta felül a Kecskemétet, így jelenleg három mérkőzés előnnyel áll a PVSK a Szedeák előtt a tabellán, már csak ezért is lenne fontos megszerezni ma a győzelmet Sopronban.

15.40

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Naturtex-SZTE-Szedeák első középházi mérkőzése a Sopron vendégeként. Majdnem kereken egy hónapja lépett pályára legutóbb a hűség városában Nikola Lazic csapata, akkor egy pontszegény találkozón maradt alul a hazaiakkal szemben, most azonban győzelmi szándékkal utazott el a gárda. Wirth Ádám kisebb betegséggel küzdött a héten, de minden játékosára számíthat a szegediek trénere a mai találkozón.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

A mérkőzés felvezetőjét az

alábbi linken

, míg a szezon eddigi részét összegző anyagunkat

ITT

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.