Közélet

FM: jó irányba mutat az új vadászati törvény és a tájegységi vadgazdálkodás

FM: jó irányba mutat az új vadászati törvény és a tájegységi vadgazdálkodás

2017. április 6., csütörtök
FM: jó irányba mutat az új vadászati törvény és a tájegységi vadgazdálkodás

Jó irányba induló folyamatnak nevezte Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az új vadászati törvényt, a végrehajtási rendeleteket, a tájegységi vadgazdálkodást és a tájegységi fővadászok kinevezését - közölte az FM az MTI-vel csütörtökön.

A minisztérium tájékoztatása szerint az államtitkár a szerdán a Veszprémben megrendezett vadgazdálkodási fórumon hangsúlyozta, hogy a magyar vadgazdálkodásnak és a magyarországi vadállománynak újra a világ élvonalába kell tartoznia, a kormány és a szaktárca pedig mindent megtesz az ágazat fejlődése érdekében.

Bitay Márton

elmondta azt is, hogy a múlt hónapban kezdődött új - a vadászati törvény értelmében immáron 20 éves - üzemtervi ciklusra kijelölték a vadászterületeket, megválasztották és bejegyezték a vadászatra jogosultakat, március 21-ig a több mint 1300 lejáró üzemtervű vadászterület majdnem mindegyikében megtartották a tulajdonosi gyűlést.

Bajdik Péter

, az FM Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztály vezetője kiemelte, hogy a 2015 novemberében módosított vadgazdálkodási törvény legjelentősebb újítása a tájegységi vadgazdálkodás rendszerének kialakítása - írta a minisztérium. A közlemény felidézte, hogy a tájegységi fővadászok feladata a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodás, valamint a vadvédelem biztosítása, legfőbb céljuk pedig a vadgazdálkodás színvonalának javítása a hatékony szaktanácsadási és szakirányítási rendszeren keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.