Sport

Vízilabda: nem sikerült a bravúr a Szegednek Egerben

Vízilabda: nem sikerült a bravúr a Szegednek Egerben

2017. március 29., szerda
Vízilabda: nem sikerült a bravúr a Szegednek Egerben
szeged-eger021kf

Nem tudta borítani a papírformát a ContiTech Szeged Diapolo az Eger vendégeként, így Varga Péter együttese hatodik vereségét szenvedte el a középszakaszban.

Nem várt könnyű találkozó a középszakaszban még nyeretlen ContiTech Szeged Diapolora Egerben: a szegediek keretéből ráadásul továbbra is hiányzott Ivan Basara és Manhercz Krisztián, így két fiatal, Mekkel Máté és Almási György is szerepet kapott Varga Péter csapatában. Illés Sándor akciógóljával került előnybe a Szeged, azonban gyorsan fordított az Eger, és ugyan fél perccel a negyed vége előtt Manhercz Ádám egyre csökkentette a különbséget, de a végső szó a hazaiaké volt. (4-2) A második nyolc perc is hasonló mederben telt, Milos Vukicevic emberelőnyből volt eredményes, így két perccel a nagyszünet előtt csak egy gól volt a különbség (5-4), de ekkor a meccsen először három találattal is meg tudott lépni Dabrowski Norbert együttese. A harmadik negyedben eldőlt a meccs: az Eger és főleg Hosnyánszky Norbert nem lassított támadásban, így megint egy olyan negyedet produkált, amikor négyszer is betalált, 11-5-ről pedig minimális esélye maradt a Szegednek. Az utolsó játékrészben ugyan voltak fellángolásai a Tisza-partiaknak, de az Eger a záró negyedet is megnyerte, így magabiztos győzelmet aratott. A ContiTech Szeged Diapolo a középszakasz utolsó fordulójában a Miskolcot fogadja szombaton 18 órától az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, középszakasz, felsőház, 7. forduló

ZF-Eger - ContiTech Szeged Diapolo 16-9 (4-2, 3-2, 4-1, 5-4)

Eger, Bitskey Aladár uszoda, 300 néző. Vezette: Molnár Péter, PEtrovics Mátyás.

Eger:

Csiszár - Decker, Hosnyánszky 4, Lőrincz 2, Kovács G. 2, Erdélyi 1, Hárai 1. Csere: Angyal 2, Cuckovic 1, Kürti, Vapenski, Bedő 2, Biros 1.

Vezetedző:

Dabrowski Norbert.

Szeged:

Molnár D. - Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 2, Chilkó, Sánta 1. Csere: Palotás, Vukicevic 1, Almási, Mekkel, Illés 3, Nagy M.

Vezetedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

2/7 ill. 2/11.

Ötméteres:

- ill. 0/1.

Kipontozódott:

Decker (28'). Varga Péter:

"Bátrabb játékot vártam magunktól. Vagányabb támadásokat, sokkal szigorúbb védekezést. Szorosabb eredményt szerettünk volna elérni, de érthetetlen módon megilletődötten pólóztunk."

(nso.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.