Vízilabda: nem sikerült a bravúr a Szegednek Egerben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged-eger021kf

Nem tudta borítani a papírformát a ContiTech Szeged Diapolo az Eger vendégeként, így Varga Péter együttese hatodik vereségét szenvedte el a középszakaszban.

Nem várt könnyű találkozó a középszakaszban még nyeretlen ContiTech Szeged Diapolora Egerben: a szegediek keretéből ráadásul továbbra is hiányzott Ivan Basara és Manhercz Krisztián, így két fiatal, Mekkel Máté és Almási György is szerepet kapott Varga Péter csapatában.

Illés Sándor akciógóljával került előnybe a Szeged, azonban gyorsan fordított az Eger, és ugyan fél perccel a negyed vége előtt Manhercz Ádám egyre csökkentette a különbséget, de a végső szó a hazaiaké volt. (4-2) A második nyolc perc is hasonló mederben telt, Milos Vukicevic emberelőnyből volt eredményes, így két perccel a nagyszünet előtt csak egy gól volt a különbség (5-4), de ekkor a meccsen először három találattal is meg tudott lépni Dabrowski Norbert együttese. A harmadik negyedben eldőlt a meccs: az Eger és főleg Hosnyánszky Norbert nem lassított támadásban, így megint egy olyan negyedet produkált, amikor négyszer is betalált, 11-5-ről pedig minimális esélye maradt a Szegednek. Az utolsó játékrészben ugyan voltak fellángolásai a Tisza-partiaknak, de az Eger a záró negyedet is megnyerte, így magabiztos győzelmet aratott.

A ContiTech Szeged Diapolo a középszakasz utolsó fordulójában a Miskolcot fogadja szombaton 18 órától az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, középszakasz, felsőház, 7. forduló

ZF-Eger – ContiTech Szeged Diapolo 16-9 (4-2, 3-2, 4-1, 5-4)
Eger, Bitskey Aladár uszoda, 300 néző. Vezette: Molnár Péter, PEtrovics Mátyás.
Eger: Csiszár – Decker, Hosnyánszky 4, Lőrincz 2, Kovács G. 2, Erdélyi 1, Hárai 1. Csere: Angyal 2, Cuckovic 1, Kürti, Vapenski, Bedő 2, Biros 1. Vezetedző: Dabrowski Norbert.
Szeged: Molnár D. – Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 2, Chilkó, Sánta 1. Csere: Palotás, Vukicevic 1, Almási, Mekkel, Illés 3, Nagy M. Vezetedző: Varga Péter.
Emberelőny: 2/7 ill. 2/11.
Ötméteres: – ill. 0/1.
Kipontozódott: Decker (28′).

Varga Péter: “Bátrabb játékot vártam magunktól. Vagányabb támadásokat, sokkal szigorúbb védekezést. Szorosabb eredményt szerettünk volna elérni, de érthetetlen módon megilletődötten pólóztunk.” (nso.hu)

Default thumbnail
Előző sztori

Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

Default thumbnail
Következő sztori

Kövér: ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk

Legutóbbi hasonló cikkek