Sport

Vízilabda: lassan kijön a szegedi csajok befektetett munkája

Vízilabda: lassan kijön a szegedi csajok befektetett munkája

2017. március 22., szerda
Vízilabda: lassan kijön a szegedi csajok befektetett munkája
sznvse_szentes10_gs

Bejutott a legjobb négy közé a női vízilabda OB I-ben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, miután a harmadik meccset behúzta a Szentes ellen. A Kurca-partiak elleni kulcsmeccsen három gólig jutó Lengyel Anett úgy érzi, most jön ki az a rengeteg munka, amit elvégeztek a szezon eleje óta.

Behúzta a mindent eldöntő, harmadik meccset a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a Szentes ellen, így

Molnár Péter

tanítványai bejutottak a legjobb négy közé. Bár pályaelőnyről vághatott neki a Kurca-partiak elleni párharcnak a Szeged, az első elvesztett meccs után nehéz helyzetbe került, de a harmadik meccsen már nem volt kérdés, hogy ki játszhat elődöntőt. "Nagyon vártam már a harmadik meccset, nem csak én, hanem az egész csapat is pozitívan állt hozzá, nagyon meg akartuk őket verni. Sajnálom, hogy nem két meccs alatt sikerült ezt megcsinálni, az első szegedi találkozón kicsit bealudtunk, háromgólos előnyből ötméteresekkel kaptunk ki. Egy picit a meccs előtt izgultunk, de játék közben ez már lepergett" - összegzett portálunknak

Lengyel Anett

, a csapat játékosa. Az elvesztett pályaelőnyt Szentesen sikerült visszahozni, miután egy újabb kiélezett mérkőzésen egy góllal nyerni tudtak Bujka Barbaráék a Hungerit vendégeként. Lengyel Anett kitért rá, a szentesi meccs előtt izgulta a legjobban, valószínűleg a tét miatt is, hiszen tudták, hogy ha elveszítik azt a találkozót, nincs harmadik meccs és nem jutnak be a legjobb négy közé. Hozzátette, az első vereségük egy olyan pluszt adott számukra, ami sokat segített, valamint nem követték el azokat a hibákat, mint odahaza, e mellett jól működött a védekezésük, ez volt a meccs kulcsa.

sznvse_szentes14_gs

Az alapszakaszban lejátszott négy meccs közül mindössze egyszer kapott ki a Szentestől a Szeged, egy döntetlen mellett a SZUE-ban mindkét alkalommal le tudta győzni megyei riválisát Molnár Péter együttese - ahogy Lengyel Anett is fogalmazott, ezekből a meccsekből merítettek erőt a rájátszásban vívott párharc során. "Szegeden mind a kétszer meg tudtuk verni őket, Szentesen ugyan legutóbb döntetlent játszottunk, de háromgólos hátrányunkból még volt esélyünk akár a győzelemre is, és igaz, egyszer volt egy csúnya vereségünk, de ott Bujka Barbara nélkül játszottunk. Azt a meccset gyorsan el is felejtettük, a többi viszont erőt adott ahhoz, hogy ott legyünk a legjobb négy között. Az eddigi Szentes elleni meccsek közül a szombati volt a legmagabiztosabb, most volt érezhető a legjobban az, hogy mindenki odatette magát, szerintem ilyen szépen még nem is játszottunk idén, ráadásul akkor tettük, mikor a legfontosabb volt" - nyilatkozta a 22 éves pólós. Sok idő nincs a pihenésre az SZNVE játékosai számára, hiszen szerdán már kezdődik az elődöntő első mérkőzése. A három nyert meccsig tartó párharc első felvonását az UVSE otthonában játsszák, majd április elsején találkoznak a felek - remélhetőleg nem utoljára - Szegeden. "Fárasztó volt a párharc, de kedden már két edzéssel készültünk a szerdai meccsre. Az UVSE ellen minden tőlünk telhetőt megteszünk, bár ők az esélyesek, de nem az utolsó meccsekből igyekszünk kiindulni, hanem az első alapszakaszbeli mérkőzésünkből, ahol úgy kaptunk ki 11-7-re, hogy végig szorongattuk őket. Megpróbálunk úgy játszani, mint akkor, jó meccset akarunk játszani szerdán. A másik ágon Dunaújváros-BVSC párharc lesz, mindkét csapat döntőzni szeretne, a vesztes pedig valószínűleg elkeseredett lesz, ez nekünk jól jöhet, egy lelkileg megrogyott ellenfelet is kifoghatunk. Látok esélyt a bronzéremre" - tért ki a céljaikra Lengyel Anett. A nyáron kicsit átalakult a Szeged, új vezetőedző is érkezett a csapathoz: a változások kapcsán Lengyel Anett elmondta, a légkörrel sosem volt probléma, a csapaton belül mindig jó hangulat volt. Úgy zárta, most érzi azt, hogy igazán együtt van a csapat, és lassan kijön az a rengeteg munka, amit elvégeztek - így nem hiába jártak reggel fél hétre edzésekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.