Írjon nekünk

Sport

“Nem kell bratyiznunk senkivel, nem vettük körbe magunkat falakkal” – egyéves a SportFaktor.hu

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

sportfaktor_hu

A szabad sajtó napán ünnepelte egyéves születésnapját hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő, legkedveltebb sportportálja, a SportFaktor.hu, mely – stílszerűen szólva – komoly tényezővé nőtte ki magát a szakmai piacon. Ahogy olvasóink is tapasztalhatták, a SZEGEDma.hu szorosan együttműködik a SportFaktorral, melynek első évéről a főszerkesztővel, Kecskés Istvánnal vontunk mérleget.

“Egy olyan oldalt szerettük volna létrehozni, amely gyorsan és színesen számol be a sporteseményekről. Nálunk minden magyar sikerről azonnal születik hír, és a kiemelt nemzetközi eseményekről is beszámolunk. Tudom, hogy ma már a szöveges tartalom önmagában kevés, így

nagy hangsúlyt fektetünk a képekre és a videókra is”

– meséli Kecskés István, főszerkesztőként milyen cél vezérelte egy évvel ezelőtt a SportFaktor.hu elindításakor.

A Nemzeti Sport Online mellett sportportálok alakultak, szűntek meg, jöttek-mentek az utóbbi évtizedben. Milyen helyet képzelt el a SportFaktor.hu-nak a honi sportportálok palettáján, és sikerült-e ezt betölteni? – tettük fel a kérdést. “A Nemzeti Sport Online kiadásának vezető helye elvitathatatlan, hiszen mögötte áll egy lap, amely már több mint száz éve működik, vagyis maga a a márka nagyon erős. Ha csak a számokból indulunk ki: a Facebookon már megelőztünk a kedvelések számában olyan lapot is, amely már tíz évnél is hosszabb múltra tekint vissza. (32 500 lájkoló felett járnak – a szerk.) Ezzel együtt sosem lehetek elégedett, de azt hiszem, hogy a kis létszámú szerkesztőségünk mindent megtesz azért, hogy megfeleljen a kitűzött célnak” – felelte Kecskés István.

A főszerkesztő úgy folytatta, a SportFaktor.hu erőssége, hogy alapvetően más elvek szerint működik, mint az úgynevezett szakmai konkurenciája. “Nekünk nem kell bratyizni senkivel, nem vettük körbe magunkat falakkal,

bármiről és bárkiről írhatunk jót és rosszat is. Ezt amikor csak lehet vagy kell, meg is tesszük.

Bátran dolgozhatunk, nem tartunk senkitől és semmitől. Ehhez nagy segítséget az a nyugodt tulajdonosi háttér, amit a kiadónk biztosít, ezért köszönettel tartozunk Csúri Ákosnak!” – mondta.

A portál aktívan jelen van a közösségi felületeken, kiemelten fontosnak tartják az olvasókkal történő interakciót. De mit vagy kit kedvel legjobban a közönség a SportFaktor-on? “Hosszú Katinkát, Berki Krisztiánt, Kenderesi Tamást, Cseh Lászlót, Kozák Danutát vagy éppen Szalai Ádámot és Dzsudzsák Balázst nagyon szeretik az olvasók, de a Barcelona PSG elleni 6–1-es sikere is nagy olvasottságot hozott. A legkedvesebb az, amikor az oldalon nekünk küldött üzenetben gratulálnak a sportolóknak” – így Kecskés István.

kecskes_istvan_echo_tv

Ami a sportportál további terveit illeti, a főszerkesztő úgy fogalmazott: ha a második év is olyan fejlődést hoz, mint az első, akkor már nagy baj nem lehet. “A sportportálok piaca azért nem olyan nagy, hiszen az oldalak jelentős része specializálódott egy-egy sportágra, így a pozíciók is bebetonozottak.

Szeretnénk az új technológiákat kihasználva fejlődni”

– árulta el.

Természetesen megkérdeztük, ennek kapcsán elképzelhetőnek tartja-e, hogy a nemzetközi és a honi élsport hírei mellett vidéki sportesemények, kisebb helyi sporthírek felé is jobban nyit majd a SportFaktor. “A tatabányai futballcsapat megszűnése vagy éppen az a hír, amikor egy NB III-as együttes edzője életet mentett, komoly olvasottságot hozott, de sokan kíváncsiak a SZEGEDma.hu-val közösen készített kézilabda-tudósításokra is. Egyelőre ahhoz, hogy folyamatosan hírt adjunk az alacsonyabb osztályok eseményeiről, nincs meg a megfelelő hátterünk, de ha érdekességgel találkozunk, akkor azt közöljük” – fejtette ki.

Kecskés István végül arról is szólt, milyen előnyöket biztosít, hogy a portál egy médiacsoport tagja, és mint ilyen, szorosan együtt dolgozik a Blogstar.hu-val és a Movie.hu-val. “Kölcsönösen erősítjük egymást.

Az egyikünkben sem kérdés, hogy a Blogstar.hu az első, az a zászlóshajó és a SportFaktor, valamint a Movie is sokat köszönhet ennek az oldalnak, illetve a mögötte álló szakembereknek.

Ugyanakkor ez a három oldal kereszthivatkozásokkal erősíti egymást. Volt már, hogy a Movie készített összeállítást sportfilmekről és az is megesett, hogy a Blogstaron jelent meg a SportFaktor anyaga, illetve fordítva” – mondta.

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál