Közélet

Lázár: fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb településeknek is

Lázár: fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb településeknek is

2017. március 7., kedd
Lázár: fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb településeknek is
algyo_lakossagiforum_lazar_janos09_gs

A megyei jogú városok után fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb települések számára is - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Királyhegyesen.

A megyei jogú városok közül húsz településsel már megállapodott a kormány a fejlesztésekről - mondta

Lázár János

a Csongrád megyei községben tartott lakossági fórumán, mintegy százfős hallgatóság előtt. Hozzátette: a következő hónapokban a miniszterelnök ellátogat a maradék három városba, legközelebb Salgótarjánba, még márciusban. A következő időszakban meg kell vizsgálni melyek azok a 10 és 50 ezer közötti lakosú városok, amelyek az oktatásban, a kultúrában vagy a gazdaságban kiemelt szerepet töltenek be. Ezekben érdemes speciális fejlesztési programot indítani - közölte a politikus. A kormány szeretné, ha a települési önkormányzatokkal a fejlesztéspolitika területén újabb szövetséget tudna kötni, és ennek érdekében jelentős forrásokat is kész mozgósítani - hangsúlyozta Lázár János. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus közölte, a fejlesztések nemcsak a városokat, hanem a nagyközségeket, falvakat is érintik. Hozzátette: a kormány különös figyelmet szentel az ezer fő alatti településekre, mint amilyen Királyhegyes is.

Vélelmezhetően romániai forrású a makói kanyarófertőzés

Vélelmezhetően romániai forrású a makói kórházban kimutatott kanyarófertőzés - közölte Lázár János kedd este egy királyhegyesi lakossági fórumon. Romániában több mint 3 ezer kanyarómegbetegedés történt 2016 eleje óta. Feltehetően a makói kórházban elláttak egy romániai beteget, aki akaratán kívül áthozta a fertőzést Magyarországra - mondta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus. Már tíznél több olyan kórházi dolgozó van, akinél a kanyaró bizonyítottan fellehető. A fertőzés miatt a makói kórházban zárlatot kellett elrendelni, az új betegeket a környékbeli intézményekben, így Hódmezővásárhelyen látják el - tudatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Magyarországon 1969 óta van kanyaró elleni védőoltás. Bár előfordulhat, hogy egy oltás nem nyújt tökéletes védettséget, a lakosság átoltottsága 90 százalék feletti - közölte, hozzátéve: nagy veszély nem fenyegeti a lakosságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.