Sport

Kézilabda: három vereség után javítana a MOL-Pick Szeged a BL-ben

Kézilabda: három vereség után javítana a MOL-Pick Szeged a BL-ben

2017. március 3., péntek
Kézilabda: három vereség után javítana a MOL-Pick Szeged a BL-ben
pick-kielce036kf

Közeleg a Bajnokok Ligája csoportkörének zárása, ilyenkor pedig minden pont felértékelődik: az idén lejátszott három csoportmeccsét egyaránt elvesztő MOL-Pick Szeged számára szinte kötelező a javítás szombaton, az utolsó hazai csoportmeccsen a Zágráb ellen.

Hajrához érkezett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre: a B csoportban szereplő MOL-Pick Szeged együttesének ugyan esélye volt arra, hogy egy nagyon szép eredményt elérve, akár a csoport második helyén végezzen, és így egy, várhatóan jóval könnyebb ellenfelet kapjon majd a nyolcaddöntőben. A legutóbbi három meccsen azonban nem termett pont

Juan Carlos Pastor

tanítványainak, akik az idei első BL-meccsen kikaptak a fehérorosz Meshkov Breszt otthonában, majd hazai pályán rengeteg támadásbeli hibát vétve a macedón Vardar Szkopje ellenében is alulmaradtak, a múlt hétvégén pedig a címvédő Kielce vendégeként ugyan 45 percen keresztül jól játszottak, ám a hajrában a lengyel együttes megfordította, s végül meg is nyerte a meccset. Ezzel várhatóan az ötödik helyen végeznek Zubai Szabolcsék, már amennyiben a Meshkov Breszt nem hajt végre bravúrokat az utolsó két fordulóban a Vardar és a Kielce ellen. Mindez pedig azt jelenti, hogy minden bizonnyal a német Kiel jön majd a legjobb nyolc közé jutásért, mert bár a Flensburggal azonos pontszámmal állnak a zebrák az A csoportban, de utóbbi együttesnek még három meccse van hátra, amelyből kettőt ráadásul a csoport két utolsó csapata, a Silkeborg és a Schaffhausen ellen játszhat hazai pályán. Visszatérve a szombati mérkőzésre: a horvátok idegenben még nem nyertek meccset a csoportkör során, igaz, a Löwen ellen csak egy góllal maradtak alul, míg Bresztből döntetlennel térhettek haza. Október közepén edzőt is váltott az együttes, Veselin Vujovicot elküldték, akinek a helyét Silvio Ivandija vette át. A zágrábi klub egyaránt negyeddöntőt játszhatott az előző két kiírásban, Igor Voriék számára ez valószínűleg óriási eredmény lenne idén, hiszen várhatólag a Veszprém, vagy a Flensburg jöhet a nyolcaddöntőben – már amennyiben sikerül továbbjutni, hiszen a horvátok jelenleg ezért harcolnak a Celjével, így mindkét csapat számára nagy tétje lesz a szombati meccsnek. "Sajnos Bresztben sem tudtuk megszerezni a két pontot, ahol a papírforma alapján a legkönnyebb lett volna. Úgy gondolom, ezen a három meccsen azonban nem mi kaptunk ki, hanem mi veszítettük el. Vereséget szenvedtünk mindháromszor, de ellenfelünk a mi hibáinkat kihasználva tudott nyerni. Természetesen nagyon fontos, hogy itthon legyőzzük a Zágrábot, nagy szükségünk van erre a két pontra, már csak a miatt is, hogy visszatérjünk arra az útra, amelyről az ősz végén leléptünk" – mondta el portálunknak

Bodó Richárd

, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Online

Szombaton 17.30-tól órai folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged - HC Zagreb férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A januári világbajnokságon a magyar válogatott szoros meccsen maradt alul a horvát nemzeti csapattal szemben: a Zágráb nagyjából hasonló stílust képvisel, mint a horvát válogatott, ezt alátámasztotta Bodó Richárd is, aki remekül hangolt a szombati meccsre, hiszen a Vác ellen tíz lőtt gólig jutott. "Azt a stílust tudják ők is, kemény védekezésből indulnak ki. Minden nap videózunk, a mester teljes mértékig felkészít minket, nekünk csak annyi dolgunk marad, hogy szívvel-lélekkel játszva, megszerezzük a győzelmet. Mióta visszajöttem a világbajnokságról, azóta kicsit jobban megszoktam a szegedi rendszert és stílust, gördülékenyebben mennek a dolgok. Sokat kell még persze tanulnom, elsősorban védekezésben, de próbálok élni a lehetőségekkel. Úgy gondolom, ha lehetőséget kapok, akkor hozzá fogok tudni tenni a szombati meccshez. A február nagyon sűrű volt, most egy kicsit könnyebb lesz, de minden meccsen a győzelemért lépünk pályára" – fogalmazott a szegedi átlövő, aki a BL-folytatásáról annyit mondott, egyelőre csak az előttük álló meccsre fókuszálnak, a minden bizonnyal élet-halál harcot hozó nyolcaddöntővel majd később foglalkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.