Közélet

Hollik István: Majtényi László Soros György jelöltje-e?

Hollik István: Majtényi László Soros György jelöltje-e?

2017. március 4., szombat
Hollik István: Majtényi László Soros György jelöltje-e?
Majtenyi_Laszlo_mti

Mihamarabb tisztázni kell, hogy az ellenzéki pártok által az államfőválasztáson támogatott Majtényi László "Soros György jelöltje-e" - szólított fel a Fidesz és a KDNP szombati budapesti sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

A napokban megjelent sajtóhírek szerint az amerikai üzletember "145 millió forinttal támogatta

Majtényi László

tevékenységét az Eötvös Károly Intézeten keresztül" - mondta a politikus. Az intézetnek, amelyet a Soros Alapítvány hozott létre "a magyar közélet formálása céljából", tulajdonképpen ez az egyetlen bevételi forrása - közölte. A legfontosabb kérdés ezért az, hogy a támogatásért cserébe "Majtényi Lászlónak mit kell tennie

Soros Györgynek

", képviseli-e Soros György érdekeit vagy politikai nézeteit - hangoztatta. Hollik István további kérdéseket is feltett: Majtényi László "Soros György jelöltjének tartja-e magát", a 145 millió forinton túl más forrásokat is kapott-e az üzletembertől, Soros György ma is "fizeti-e" őt, idén mennyit kap tőle és mire költi? Választ várnak Majtényi Lászlótól ezekre a kérdésekre, mert egy köztársaságielnök-jelöltről minden magyar embernek tudnia kell, hogy milyen külföldi érdeket, érdekeket képvisel - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: "az embereknek joguk van tudni, hogy pontosan milyen érdek köti össze Majtényi Lászlót Soros Györggyel, és milyen vállalásokat tett Sorosnak a sok pénzért cserébe". Remélik, hogy Majtényi László válaszol ezekre az alapvető és fontos kérdésekre - mondta Hollik István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.