Közélet

Harrach Péter: március 15-e a szabadság és a hazaszeretet ünnepe

Harrach Péter: március 15-e a szabadság és a hazaszeretet ünnepe

2017. március 15., szerda
Harrach Péter: március 15-e a szabadság és a hazaszeretet ünnepe

Március 15. a szabadság és a hazaszeretet ünnepe, és az 1848-as hősök emléke megérdemli, hogy méltó és méltóságteljes ünneplést kapjanak - mondta a KDNP frakcióvezetője a Pest megyei Márianosztrán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen szerdán.

Harrach Péter megjegyezte, vannak, akik méltó ünneplést tartanak, és vannak, akik gyűlölködnek közben. "Március 15. a méltó ünneplést kívánja meg" - emelte ki. Az Európán végigsöprő forradalmakban a szabadság gondolata jelent meg - idézte fel a frakcióvezető, aki Szemere Bertalan egykori miniszterelnök, belügyminiszter szavait idézte: "Vannak idők, midőn a népek lelke, mint a mennynek kapuja, megnyilatkozik, és benne a szabadság érzete csudamódon revelálja magát." A kereszténydemokrata politikus azt mondta: március 15-én arra a lendületre, szabadságvágyra, hazaszeretetre emlékezünk, amely akkor felszínre tört. Hozzátette: ez a nap a magyar nép számára a haza- és szabadságszeretet ünnepe. A mai világ számára szóló üzenete, hogy ma is fontos számunkra a szabadság, ami nem képzelhető el rendezett világ nélkül, a nemzet szabadsága pedig a függetlenség, a szuverenitás védelmét jelenti, és egyfajta önvédelmet is. A szabadságunk azt jelenti, hogy tudjuk, hol a helyünk a világban, betöltjük a feladatunkat, és nem engedjük, hogy külső nyomás befolyásolja az életünket - mondta Harrach Péter. Kiss László (független) polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy március 15. a magyar történelem talán legbátrabb napja, és arra emlékeztetett, hogy akkor mindenki egyet akart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.