Közélet

Fidesz-KDNP: a baloldal adóemelést, Brüsszel adóuniót akar

Fidesz-KDNP: a baloldal adóemelést, Brüsszel adóuniót akar

2017. március 2., csütörtök
Fidesz-KDNP: a baloldal adóemelést, Brüsszel adóuniót akar

A Fidesz-KDNP szerint veszélyben van az adócsökkentések politikája, mert a hazai baloldal adóemelést, Brüsszel pedig adóuniót akar.

A kormánypártok nevében

Hollik István

KDNP-s országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország erősödésében nagy szerepe van az adócsökkentések politikájának, amióta ugyanis csökkennek a terhek, nő a gazdaság, a foglalkoztatottság, és emelkednek a bérek is. Ezeket az eredményeket azonban veszély fenyegeti - folytatta -, mert a hazai baloldal adót emelne, Brüsszel pedig adóuniót akar, vagyis magához venné a tagállamoktól az adópolitika meghatározásának jogát, ami végül ugyancsak adóemelést jelentene a magyaroknak. Példaként megemlítette, hogy az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint új és több adóból kellene finanszíroznia Brüsszelnek a migránshelyzetet. A baloldalról szólva Hollik István úgy fogalmazott:

Gyurcsánytól

a szocialistákon át egészen a Momentum Mozgalomig sokszor nyilvánvalóvá tették, hogy visszatérnének ahhoz a rossz gazdaságpolitikához, az adóemelés politikájához, amellyel korábban tönkretették az országot. A baloldal kormányzása alatt a jelenleginek több mint a duplája volt a személyi jövedelemadó (szja), a társasági adó, nem voltak kisvállalkozás-barát adónemek, és megszüntették a családi adókedvezményt, valamint az otthonteremtési kedvezményeket, a lakásáfát és az élelmiszerek áfáját pedig megduplázták - sorolta. A KDNP-s képviselő szerint az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd és a Momentum programjaiban, nyilatkozataiban is rendszeresen visszatér a családi adórendszer eltörlése vagy szűkítése és az szja-rendszer átalakítása, amely a legtöbb munkavállalónak a jelenlegi, 15 százalékos szja-kulcsnál jóval magasabb, 30-40 százalékosat jelentene. Külön kitért a Momentum terveire, amelyek szerint - mondta - "adóügyekben több hatáskört telepítenének Brüsszelbe". Amíg azonban a Fidesz-KDNP kormányon van, küzdeni fog a magyar nemzeti szuverenitásért, azért, hogy az adópolitika tagállami hatáskörben maradjon - jelentette ki Hollik István. A választási törvény tervezett módosításáról - amelyről Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese nyilatkozott a Magyar Időknek - kérdésre megerősítette: a "bizniszpártok" ellehetetlenítését célzó előterjesztésről meg akarnak állapodni a parlamenti ellenzékkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.