Sport

Asztalitenisz: Szelei Ákos lett a 3. Szeged Grand Prix győztese

Asztalitenisz: Szelei Ákos lett a 3. Szeged Grand Prix győztese

2017. március 8., szerda
Asztalitenisz: Szelei Ákos lett a 3. Szeged Grand Prix győztese
szeged_grand_prix_3

Lelkes amatőr mezőny, jó díjazás, nagy összecsapások és színvonalas döntő. Röviden ezekkel a szavakkal jellemezhető a Floratom Szeged AC Probart szervezésében megrendezett SZEGED GRAND PRIX.

A párosokat és az egyéni versenyszámokat összevetve, öt versenyszámban lehetett indulni és nyerni. A harmadízben megrendezett POÉN ELŐNYÖS szegedi verseny „szabadidős egyéni kategóriával „bővült. Így a profik és az amatőrök mellett,a hobby versenyzők is külön versenylehetőséghez, sikerélményhez és érmekhez juthattak. A tízórás verseny legszínvonalasabb összecsapását a Győrki-Takács, majd a Szelei Takács összecsapás hozta. Az elődöntőben Győrki Laci asztal fölötti droppolásokkal osztogatott, így próbálta „megszűrni” Takács Laci szemre is tetszetős tenyeres és fonák pörgetéseit. Látványosan, mindketten oldalra és mélységben is mozgatták egymást, de ritmusában, dinamikájában és pörgetési labdabiztonságában Takács volt eredményesebb. A döntőben már Szelei Ákos volt erőteljesebb és meggyőzőbb Takáccsal szemben. Amíg Győrki visszadroppolta, úgy Szelei már visszapörgette Takács pörgetéseit. A kontrapörgetéses, igen tetszetős labdamenetekből, rendre Szelei került ki jobban. Ha mindkét oldalról pörgető, azonos stílusúversenyzők csapnak össze egy döntőben, akkor ott megáll a játék a környező asztalokon. A tapsban megnyilvánuló tetszésindex azonnal felszökik és az „eszméletlen,-láttad ezt,- ezt-nem hiszem el,-ez hihetetlen,-hú de gyönyörű”kifejezések kezdenek el”röpködni” a szakértő játékosok körében. Ebben a döntőben Szelei „indexe volt magasabb”.Ákos az a versenyző, aki ha elindul egy amatőr versenyen, szinte nem lehet legyőzni. Erőssége a kétoldalú támadó játék. Tenyeressel és fonákkal egyaránt jól pörget és dobál. Pörire-pörit, falsra-falsot húz. Mindezt olyan, mozdulatgyorsasággal,erőállóképesen és labdabiztosan teszi, hogy ritkán adódik olyan játékos, aki ebben a játékban, ezen a szintenlegyőzze Őt.Korábban Bácsi Bernát nyert ellene, de többször egymás után,ez neki sem sikerült még. /Az évek során már volt olyan versenyző is, aki Ákos neve hallatán el sem indult, inkább hazament és visszalépett a versenytől-pedig tanulni csak a jobbaktól lehet. Aki „nem lottózik” nem is nyerhet./ Kiemelkedő, stabil játékot mutatott még a két mártélyi játékos Szűcs Attila és Tóth Roland, a nagy visszatérő régi motorosok Csorba Csaba, Szuperák Attila, Dr.Törőcsik Tamás, valamint Ruszcsák Gábor. Egyre jobb és bíztatóbb megoldásokat láthattunk még Fülöptől, Márkustól, Széltől, Lakatostól, Marótitól és Dancsótól.

Eredmények

EGYÉNI

GRAND PRIX KATEGÓRIA

1. Szelei Ákos (ATSK) 2.Takács László (Szentes) 3.Győrki László (MOAC) 3.Szuperák Attila (Dinamit)

AMATŐR KATEGÓRIA

1.Győrki László (MOAC) 2. Dr.Törőcsik Tamás (Floratom) 3.Szűcs Attila (Mártély-HMVH) 3.Tóth Roland (Mártély-HMVH)

SZABADIDŐS KATEGÓRIA

1.Tóth Roland (Mártély-HMVH) 2. Szűcs Attila (Mártély-HMVH) 3.Márkus Gábor (Szeged) 3.Lakatos István (Röszke)

PÁROS

NYÍLT PÁROS

1.Szelei Ákos-Győrki László (ATSK-MOAC) 2. Takács László-Ruszcsák Gábor (Szentes-SZTE) 3. Csorba Csaba-Szuperák Attila (Dinamit) 3.Maróti Tibor-Fülöp András (Szeged)

SZABADIDŐS PÁROS

1.Szűcs Attila-Tóth Roland (Mártély-HMVH) 2.Szél József –Lakatos István (Röszke) 3.Fülöp András-Maróti Tibor(Szeged)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.