Sport

Sportkoalíció alakul a szegedi sportélet erősítéséért

Sportkoalíció alakul a szegedi sportélet erősítéséért

2017. február 22., szerda
Sportkoalíció alakul a szegedi sportélet erősítéséért
pick_futas09_gs

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is beszédet mond a szegedi sportélet szereplőit összefogó Sportkoalíció pénteki zászlóbontásakor.

A mindenkori városvezetés és a helyi sportirányítás civil szakmai segítőjeként kíván fellépni az a társadalmi mozgalom, mely pénteken mutatkozik be a széles közvélemény előtt Szegeden. A szegedi sportélet meghatározó szereplői egyebek mellett azért tömörülnek Sportkoalícióba, hogy minél eredményesebb szakmai munkával szolgálják a szegedi sport értékteremtő és értéknövelő fejlesztéseit, az egymás közötti kommunikáció megteremtésével, az együttműködés megerősítésével segítsék erőforrásaik, létesítményeik és egyéb szabad kapacitásaik hasznosítását, a tapasztalatcsere útján javítsák hatékonyságukat, és közösen fellépve minél sikeresebben használják ki azokat a lehetőségeket, melyeket a kormányzati sportpolitika és sportfinanszírozás biztosíthat számukra. Határozott cél az egészséges életmódra nevelés, a mozgásmotiváció és a sportágválasztás előkészítése, valamint a helyi sportmarketing és sportszponzoráció eszközeinek fejlesztése, bővítése is. Ennyit kedvcsináló gyanánt, minden további részlet kiderül február 24-én, pénteken 11 órai kezdettel, amikor is zászlót bont a Sportkoalíció a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében (Szeged, Rákóczi tér 1.)! A hivatalos alakuló ülésen – mely egyben sajtótájékoztató is – beszédet mond:

Novák Katalin

család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma),

Juhász Tünde

Csongrád megyei kormánymegbízott,

Szabó László

, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke,

Petrovics Kálmán,

a Szegedi Vízisport Egyesület igazgatója,

Halkó Pál,

a SZEOL SC ügyvezetője,

Bartók Csaba,

a Tisza Volán SC kézilabda-szakosztály szakmai igazgatója és

Balla Attila,

a Sportkoalíció elnöke. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.