Közélet

Sokan segítettek a Korábban Érkeztem Alapítványnak 2016-ban

Sokan segítettek a Korábban Érkeztem Alapítványnak 2016-ban

2017. február 27., hétfő
Sokan segítettek a Korábban Érkeztem Alapítványnak 2016-ban

Az Alapítvány idén második alkalommal válik jogosulttá arra, hogy a támogatók adójövedelmük 1 százalékával segítsék a munkájukat, küldetésüket. A tavalyi évben több mint kétmillió forint gyűlt össze.

Az Alapítvány ezúton szeretné megköszönni a 2016-os évben a Korábban Érkeztem Alapítvány számára nyújtott kimagasló támogatást. A befolyt összegből meg tudták valósítani a 2016-ra kitűzött céljaikat. További anyaszobákat alakítottak ki a szegedi gyermekklinika mellett, illetve a szegedi szülészeti klinikán, újabb melegítő, újraélesztő asztalt vásároltak a szegedi szülészeti klinikára, lélegeztetést segítő berendezést, és az anyatejes táplálást segítő műszereket vásároltak Kecskemét Város Kórházának Koraszülött Osztályára. Továbbá megrendezték immár negyedik alkalommal a Korábban Érkeztem Családi Napot, valamint további érzékenyítő tréningeket szerveztek a régió kórházaiban az ott dolgozó orvosoknak, szakdolgozóknak.

flyer_a5_adoszammal-page-001

Advent időszakában az Osztály az Osztályért program keretein belül feldíszítették a régió gyermekosztályait, illetve a szegedi gyermekklinikát is kibővítették, pótolták a hiányzó eszközöket a regionális koraszülött intenzív osztályon, a szülői sorstárs segítő programot (KORAMENTOR) még szélesebb körben terjesztették el. Mindezen felül határokon átnyúló konferenciákat szerveztekk nem csak egészségügyi dolgozóknak, hanem érintett szülők számára is és farsangi mulatságra invitálták az érintett családokat a Szegedi Nemzeti Színházba. Az Alapítvány szívügye, mert érintettségük alatt megtapasztalták a várakozást, amíg a gyermekünket haza adják, kritikus, lelkileg súlyosan megterhelő időnek számít, és nem csak a babák életében, hanem a család számára is, főleg az anyának. Az Anyának, aki miközben idő előtt, vagy komplikációk árán hozta világra gyermekét, nem felejtkezhet meg, nem omolhat össze, nem adhatja fel egy pillanatra sem, az anyaságát, a hitét, hogy gyermekét haza fogja vinni, és együtt családként lesz élet az intenzív osztály után. Ezeknek az Anyáknak szeretnék megkönnyíteni, kényelmesebbé tenni ezt az időszakot. A létfontosságú anyatejes táplálás, az anyaközelsége, a kötödés kialakulása mérföldkő lehet mindkettőjük életében, sőt az otthon várakozó családtagok életében is. Az Önök segítségével az új "anyaszobák" kialakításával - a már általunk létrehozott 2 anyaszállás, 6 ágy mellé - még több dél-alföldi anyukát tudnak majd megfelelő körülmények között elszállásolni, ezáltal a gyermekük közelében tudnak tartózkodni azon időszakban, amely talán a legnehezebb életszakasz mind az anya, mind pedig a beteg újszülött számára. Az Alapítványnál bíznak benne, hogy idén is számíthatnak adójuk 1%-ra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.