Labdarúgás: kikapott a főpróbán a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

foci_labdarugas_labda_jatek_kf

A román másodosztályú Politechnica Temesvár ellen hangolt az NB II tavaszi idényére a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai a végjátékban kapott góllal szenvedtek vereséget.

Az első félidő felénél egy távoli lövéssel szerzett vezetést a Politechnica Temesvár, ezt követően azonban a Szeged-Grosics akarata érvényesült: előbb Andorka Péter egyenlíthetett volna pár perccel később, végül Zádori Krisztián használt ki egy labdaszerzést, és egalizált. A szünet előtt a védőjétől elszakadt Andorka akár fordíthatott is volna, de maradt a szünetre az 1-1.

A fordulás után abszolút fölényben voltak Germán Tamásék, bő negyed órát követően a gólvonalról vágták ki a labdát a temesváriak, de addig is több lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Szeged-Grosics. A második 45 perc során tulajdonképpen egy komoly támadást sem vezető vendégek azonban mégis megnyerték a meccset: két perccel a rendes játékidő vége előtt egy belőtt labdára remek ütemben érkezett Mera, aki fejesével ismét vezetést szerzett csapatának, és ezzel a meccset is megnyerte a Temesvárnak.

Így tehát vereséggel hangolt a bajnokságra a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az NB II-t jövő vasárnap a Cigánd ellen nyitja a gyulai Grosics Akadémián.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Politechnica Temesvár 1-2 (1-1)
Szeged-Grosics: Szemerédi – Achim, Tóth, Farkas, Zabari, Mészáros, Coroian, Király, Germán, Andorka. Csere: Molnár (kapus), Jagodics, Horváth, Paszka, Geiger, Balogh, Kasuba. Vezetőedző: Klausz László.
Politechnica Temesvár: Gakos, Motreanu, Mera, Bilia, Ghinescu, Nicolescu, Birau, Tugui, Gorovei, Vucea, Badauta. Csere: Galan, Stancu, Teut, Giuricici, Neamtu, Bite, Blanarau. Vezetőedző: Sorin Brindescu.
Szegedi gól: Zádori.

Klausz László: “Csak a szokásos: tetszetősen és szépen játszottunk, de kihagytuk a helyzeteinket. A játékunk biztató, ebből könnyebb a győzelmet elérni, mintha most elképzelés nélkül futballoztunk volna. Továbbra is bízom abban, hogy egyszer megszakad ez a sorozatunk.”

Előző sztori

Labdarúgás: szűken nyert a főpróbán a SZEOL

Default thumbnail
Következő sztori

Kósa: komoly politikai küzdelem várható az Országgyűlésben

Legutóbbi hasonló cikkek