Sport

Labdarúgás: kikapott a főpróbán a Szeged-Grosics

Labdarúgás: kikapott a főpróbán a Szeged-Grosics

2017. február 12., vasárnap
Labdarúgás: kikapott a főpróbán a Szeged-Grosics
foci_labdarugas_labda_jatek_kf

A román másodosztályú Politechnica Temesvár ellen hangolt az NB II tavaszi idényére a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai a végjátékban kapott góllal szenvedtek vereséget.

Az első félidő felénél egy távoli lövéssel szerzett vezetést a Politechnica Temesvár, ezt követően azonban a Szeged-Grosics akarata érvényesült: előbb

Andorka Péter

egyenlíthetett volna pár perccel később, végül

Zádori Krisztián

használt ki egy labdaszerzést, és egalizált. A szünet előtt a védőjétől elszakadt Andorka akár fordíthatott is volna, de maradt a szünetre az 1-1. A fordulás után abszolút fölényben voltak Germán Tamásék, bő negyed órát követően a gólvonalról vágták ki a labdát a temesváriak, de addig is több lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Szeged-Grosics. A második 45 perc során tulajdonképpen egy komoly támadást sem vezető vendégek azonban mégis megnyerték a meccset: két perccel a rendes játékidő vége előtt egy belőtt labdára remek ütemben érkezett Mera, aki fejesével ismét vezetést szerzett csapatának, és ezzel a meccset is megnyerte a Temesvárnak. Így tehát vereséggel hangolt a bajnokságra a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az NB II-t jövő vasárnap a Cigánd ellen nyitja a gyulai Grosics Akadémián.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Politechnica Temesvár 1-2 (1-1)

Szeged-Grosics: Szemerédi - Achim, Tóth, Farkas, Zabari, Mészáros, Coroian, Király, Germán, Andorka. Csere: Molnár (kapus), Jagodics, Horváth, Paszka, Geiger, Balogh, Kasuba.

Vezetőedző:

Klausz László.

Politechnica Temesvár:

Gakos, Motreanu, Mera, Bilia, Ghinescu, Nicolescu, Birau, Tugui, Gorovei, Vucea, Badauta. Csere: Galan, Stancu, Teut, Giuricici, Neamtu, Bite, Blanarau.

Vezetőedző:

Sorin Brindescu.

Szegedi gól:

Zádori. Klausz László:

"Csak a szokásos: tetszetősen és szépen játszottunk, de kihagytuk a helyzeteinket. A játékunk biztató, ebből könnyebb a győzelmet elérni, mintha most elképzelés nélkül futballoztunk volna. Továbbra is bízom abban, hogy egyszer megszakad ez a sorozatunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.