Sport

Kézilabda: vasárnap debütál Gaál Adrienn a KSZSE kispadján

Kézilabda: vasárnap debütál Gaál Adrienn a KSZSE kispadján

2017. február 10., péntek
Kézilabda: vasárnap debütál Gaál Adrienn a KSZSE kispadján
kszse-algyo003kf

Új edzővel vág neki a tavaszi szezonnak a Kézilabda Szeged SE: a másodosztály keleti csoportjában utolsó előtti helyen álló együttes számára ezzel megkezdődik a hadjárat a bent maradásért.

Januárban

vette át

a Kézilabda Szeged SE irányítását a

Gaál Adrienn

: az ősszel a szintén az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi LKC kispadján dolgozó szakember számára nem sok idő állt rendelkezésre a bajnokság második felének rajtjáig, vasárnap már bajnoki mérkőzés vár a szegediekre Hajdúnánáson. „Örültem volna, ha még van egy hónap a tavaszi szezonig. Megpróbáltunk egy kicsit a fizikális dolgokra is odafigyelni, ebben is van lemaradásuk a lányoknak, viszont ezzel nem tölthettünk el több hetet. Úgy látom, motivált a csapatom, de nyilván nincsen könnyű dolgunk. Lehetetlen nem létezik, nagyon várjuk már a kezdést. Vannak még csiszolatlan dolgaink, biztosan lesznek is, de bízom benne, hogy meccsről-meccsre egyre jobban ki fog jönni az, hogy mit szeretnék látni tőlük. Meg akarjuk csinálni a bent maradást” – összegzett Gaál Adrienn, aki hozzátette: továbbra is kérdőjeles, hogy hány csapat maradhat bent az NB I/B-ben, így egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen eredményre lesz szükségük annak érdekében, hogy a következő idényt is a másodosztályban kezdhessék meg. A Tisza-partiak keretében nem volt nagy mozgás az őszi szezonban szerepelt együtteshez képest: főleg kettős igazolásban, vagy kölcsönszerződésben gondolkoztak az átigazolási időszakban, de ezeket nem sikerült megvalósítani, igaz, a szakember szerint az NB I hatodik helyezettjétől lefele lévő csapatoktól nagyon nehéz játékost szerződtetni. A csapathoz egy új játékos érkezett a bajnokság kezdete előtt: a 22 éves

Tószegi Krisztina

az új vezetőedző előző csapatától, Hódmezővásárhelyről igazolt a KSZSE-hez. „Az ő megszerzése mindenképpen erősítés, mind védekezésben, mind támadásban. Belül majdnem hat olyan emberünk van, aki 1,80 méter átlag magas, ez elég magasnak számít az osztályban. Megpróbáljuk ezt kihasználni egy zártabb védekezésben, és támadásban inkább az átlövéseket erőltetni” – tette hozzá Gaál Adrienn. A tavaszi idény első három mérkőzése mindenképpen fontos lesz a KSZSE számára, hiszen közvetlen riválisokkal találkozik: kezdésképp a kilencedik Hajdúnánás vendégei lesznek, majd az első hazai meccsen a nyolcadik FTC II. jön az Etelka sorra, harmadik mérkőzésként pedig a tizenkettedik, jelenleg 6 pontos Balmazújvárossal találkoznak Velky Viktóriáék. „A hetedik helytől lefele mindenkitől meg kell próbálnunk pontokat szerezni. Idegenben persze nehezebb lesz, de a váltástól függetlenül úgy érzem, még mindig le fognak bennünket becsülni. Remélem, tudunk majd meglepetéseket okozni, ezekre mindenképpen szükségünk lesz ahhoz, hogy elérjünk a céljainkat” – tekintett a tavaszi idényre a KSZSE vezetőedzője. A csapat szerdán tartotta a főpróbáját az NB II-es Algyő ellen, amelyen ugyan az algyőiek sokáig vezettek, de végül egygólos győzelmet aratott a KSZSE. A meccsről Gaál Adrienn elmondta, 70-80%-os teljesítményt nyújtottak, és egy olyan Algyővel találkoztak, ahol a játékosok régóta együtt játszanak. „Nálunk még vannak hiányosságok a kapcsolatokban, de ez nem gond, megyünk előre. Mindenkinek lehetőséget adtam, és a segítőmmel, Komáromi Endrével úgy próbáltuk összerakni a csapatot, hogy a vasárnapi hiányzóink tükrében kik lépnek pályára. Rossz volt a szám íze, mert pontatlanul játszottunk, de hétfőn és kedden olyan intenzitású munkát végeztek, hogy nem is vártam mást. Ez egy jó gyakorlás volt, azt viszont tudjuk, hogy ez vasárnap kevés lesz” – zárta Gaál Adrienn.

Tekintse meg a KSZSE-Algyő mérkőzésen készült galériánkat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.