Bulvár

Három év felfüggesztett börtönre ítélték az életveszélyes sérülést okozó holland férfit

Három év felfüggesztett börtönre ítélték az életveszélyes sérülést okozó holland férfit

2017. február 21., kedd
Három év felfüggesztett börtönre ítélték az életveszélyes sérülést okozó holland férfit
biro_birosag_per_itelet

Két év, végrehajtásában az I. fokon megállapított 5 helyett 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a holland férfit, aki Tiszajenőn a szomszédjánál dolgozó munkásra támadt, és annak életveszélyes sérülést okozott. Emellett az ítélőtábla 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott.

A vádlott házastársával és gyermekével együtt 2013 decemberében költözött Tiszajenőre. Ingatlanjuk egy zsákutca végén helyezkedik el, míg az utca másik oldalán áll az a ház, amelyben az a férfi és felesége lakott, akiknek a sértett dolgozott. A szomszédok között 2014 tavaszán a telekhatárok és a területek közötti úthasználat miatt a jószomszédi viszony megromlott, azonban 2014. augusztus 4-ig sem szóváltásra, sem tettlegességre nem került sor a vitázó felek között. Azon a napon a sértett egy társával együtt mezőgazdasági munkát végzett a vádlott szomszédjának részére. Amikor megérkeztek a házhoz, odament hozzájuk a vádlott házastársa, akivel a sértett szóváltásba került. Hamarosan a vádlott is csatlakozott feleségéhez, de a vitába nem szállt be, mert a magyar nyelvet nem beszéli, de a vita lényegével tisztában volt. Amikor a sértett a veszekedést megelégelte, hátat fordított a vádlottnak, és elindult munkáltatója gazdasági bejárója felé. Ekkor a vádlott egy bottal, nagy erővel hátulról fejbe vágta a sértettet, aki azonnal a földre rogyott. Megpróbált ugyan felállni, de a vádlott újból lesújtott rá. A sértett társa ekkor leszállt a traktorról, egy husánggal a kezében a sértetthez rohant, majd az eseményeket látó munkáltatóval közösen a sértettet betámogatták a munkáltató házába. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott súlyos bűncselekményt követett el, de az ítélőtábla figyelembe vette, hogy nem bűnöző életmódot folytat, a cselekményt indulati állapotban hajtotta végre. Ugyanakkor a bűncselekményt orvul, hátulról támadva, garázda módon követte el a vádlott, ezért indokolt pénzbüntetés kiszabása is. A két büntetés együtt eredményezheti a büntetési célok megvalósulását, azt, hogy a vádlott a jövőben bűncselekményt ne kövessen el. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.