Sport

Új egészségügyi központ létrehozása a cél a kajak-kenusoknál a szakmai igazgató szerint

Új egészségügyi központ létrehozása a cél a kajak-kenusoknál a szakmai igazgató szerint

2017. január 3., kedd
Új egészségügyi központ létrehozása a cél a kajak-kenusoknál a szakmai igazgató szerint

Munkába állt Doma Gergő, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) új szakmai igazgatója, aki a következő időszak egyik legfontosabb feladatának egy új egészségügyi és diagnosztikai központ létrehozását tartja.

Az UTE eddigi szakosztályvezetője az M1 aktuális csatornán kedden úgy nyilatkozott: decemberi kinevezése óta sok pozitív visszajelzést kapott, s úgy látja, a sportág szereplői nyitottak a változásokra. "Egy decemberi kormánydöntés nyomán komoly összeget és komoly felelősséget kaptunk egy egészségügyi és diagnosztikai központ létrehozására, ez a következő olimpiai ciklus talán egyik legfontosabb háttérmunkája" - fogalmazott. Mint mondta,

Hüttner Csabával

, a felnőtt válogatott ugyancsak frissen kinevezett szövetségi kapitányával nagyon hasonló elképzelésekkel vágnak neki a következő négy évnek, s bár a szakmai munka egészéért a szakmai igazgató felel, az új rendszerben a szövetségi kapitány feladata egyértelműbb, előremutatóbb, mint korábban. Szó esett az ötszörös olimpiai bajnok kajakosról,

Kozák Danutáról

is, aki karácsonykor jelentette be, hogy anyai örömök előtt áll, s emiatt kihagyja a 2017-es idényt.

Doma Gergő

ezzel kapcsolatban azt mondta: hosszú távon számíthatnak rá, ugyanakkor a sportágnak nagyon sok tehetsége van, közülük többeket akár már idén megismerhet majd a közvélemény. A szakmai igazgató arról is beszélt, hogy a Bejárható Magyarország programmal igyekeznek még inkább erősíteni a sportág társadalmi beágyazottságát, ő pedig megpróbálja majd végigjárni a klubokat, és felmérni az igényeket, hogy miben segíthet a szövetség. Arra a kérdésre, hogy az év végén mivel lenne elégedett, Doma Gergő azt válaszolta: az egészségügyi központ megnyitójával és azzal, ha az oktatás terén előrelépést tapasztalna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.