Közélet

Szegedi alelnököt választott a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége

Szegedi alelnököt választott a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége

2017. január 3., kedd
Szegedi alelnököt választott a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége
nemet_ferenc01_gs

Német Ferenc eddig csupán az elnökség munkájában vett részt. Céljuk az, hogy szakmai alapot biztosítsanak az őket érintő jogszabályok módosításaihoz.

Megújult elnökséggel vág neki a 2017-es évnek a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége. Éger Istvánt, Magyar Orvosi Kamara elnökét ugyanis

Hankó Zoltán

, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke váltja. Alelnökké, a szegedi

Német Ferencet

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnökét, elnökségi tagnak

Balogh Zoltánt

választotta meg a közgyűlés 2016 decemberében. A 11 éve működő szervezet a köztestületi kamarákat tömöríti, 13 kamara tagja, a résztvevők sora pedig várhatóan még az idén bővül, mert csatlakozik a Magyar Vadász Kamara. Német Ferenc kiemelte, a szövetség kiváló lehetőség arra, hogy a szakmai tapasztalatokat kicseréljék, megvitathatják, miként képesek jól lobbizni a kormányzat irányába, megbeszélhetik, milyen az egyes minisztériumokkal a kapcsolattartás. Két olyan rendezvényük is volt az elmúlt években, amelyet a Parlamentben tartottak. A kormánypártok mellett az ellenzékiek is részt vettek ezeken a gyűléseken. „Ha egy-egy kamarának segítségre van szüksége, akkor megpróbál az egész közösség melléállni” – mondta az alelnök. A tagokon keresztül több mint 300 ezer embert tömörít a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége, azaz valóban jelentős nyomást tudnak gyakorolni szükség esetén. Az aktív lobbi tevékenységgel kapcsolatban kiemelte az egészségügyhöz köthető kamarákat, az ő munkájuknak is köszönhető, hogy az ágazatban jelentős béremeléseket hajtottak végre. Sikernek látja azt is, hogy megjelentek azok a jogszabályok, ahol kötelező egyeztetni a köztestületekkel a jogszabály-módosítás előkészítése során. Bíznak abban, hogy ez később még jobban kiteljesedik. „Szeretnénk, ha a politika ötleteihez biztosíthatnánk a szakmai alapot, hogy később ne kelljen hirtelen módosítani a jogszabályokat” – fogalmazott egyik jövőbeni céljukról Német Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.