Kultúra

Változatos programokkal készül a decemberre a Nemzetiségek Háza

Változatos programokkal készül a decemberre a Nemzetiségek Háza

2016. december 2., péntek
Változatos programokkal készül a decemberre a Nemzetiségek Háza

Színház, családi est, tánciskola, könyvbemutató, kézműves foglalkozás - színes felhozatalt mutat a Nemzetiségek Háza decemberi programkínálata.

December 5. 19.00

A Vertigo Szlovák Színház bemutatja ONDREJ ŠULAJ: KUTYUSRÓL ÉS CICUSRÓL

A Szegedi Tudományegyetem JGYPK Szlovák Nyelv és Irodalom Tanszéke és a Szegedi Szlovákok Egyesülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit egy szlovák nyelvű színházi előadásra. Az előadást magyarul feliratozzuk. A belépés díjtalan. Helye: JATE Klub (Szeged, Dugonics tér 13).

December 6. 18.00

Családi klub

Kötetlen beszélgetés a káros szenvedélyekről… Korom István mentálhigiénés szakember segítségével a káros szenvedélyekről, függőségről, és az ezeket okozó élvezeti cikkekről, a szenvedélybetegekről, a számítógép- és mobilfüggőségről lesz szó. Az igazság az, hogy a szerek káros hatása és a függőségek veszélyei pontosan azokra hathat még jobban, akiknek nincs ismeretük és tudásuk ezekről. Várjuk a szülőket és a gyermekeket egyaránt. Azok is jöjjenek el, akiknek még kicsik a gyerekeik, illetve úgy gondolják, hogy őket ez a veszély nem fenyegetheti.

December 7. 18.00 – 20.00

Görög tánciskola

Táncoktató: Szeltner László Szervező: Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete

December 12. 18.00

Karácsonyi kézműves foglalkozás – Korom Kati vezetésével

A Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hét programja

December 16. 18.00

„A Ház ahol gitár szól ....”

Vihula Mihály és tanítványai karácsonyi zenés estje Ukrán és magyar Karácsonyi dalok. Szervező: Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete

December 21. 18.00

Szerelmes könyv

Jónás Mónika könyvbemutatója „Öröm és Szerelem a konyhában – étel- és életreceptek minden napra, minden hangulatra Öröm és szerelmes könyv. Mindenkinek, aki az örömöt válasza. Az ízek örömei, az élet örömei, egyszerű, megfogható, könnyen elkészíthető, tiszta ételekkel, hétköznapi, valós érzelmekkel. Egy belső utazás, melynek minden egyes pillanatában ott az élet valósága. A fájdalom, mikor Istennőként gyógyító, rózsaszirmos-mandulás csokit készítünk az összetört szívű barátnőnknek… A csábítás művészete, mikor ölelve és gondoskodva a szent férfiról, kolbászt sütünk neki. A gyerekeknek pedig Boborján, a huncut manó, Csengettyű és Bóbita, a suttogó tündér készíti el a házi nutellát, a palacsintát édesen és igazi varázsigék között. Szerelem és varázslat, mint az Élet… 78 szent recepttel fűszerezve, cukor- tej- tojás- és gluténmentesen. „ Jónás Mónika

Szegedi Nemzetiségi Táncházak Estje - December 10. 18.00

Helyszín: Petőfi – telepi Művelődési Ház (6723 Szeged. Szántó Kovács János utca 28.) Az esten a magyarországi nemzetiségek napja alkalmából Kozma-Ziółkowska Iwona a Nemzetiségi Szövetségének elnöke rövid ünnepi beszéd keretében bemutatja a Nemzetiségek Háza 2017-es „Nemzetiségi hagyományok, szokások” című naptárját. A műsorban fellépnek: - Balkán Táncegyüttes - Bánát Szerb Néptáncegyüttes - Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesületének kórusa - Eleftheria Tánccsoport Az ünnepséget élőzenés bolgár, görög és szerb táncház követi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.