Közélet

Tuzson: 2016 az otthonteremtés és az adócsökkentés éve

Tuzson: 2016 az otthonteremtés és az adócsökkentés éve

2016. december 23., péntek
Tuzson: 2016 az otthonteremtés és az adócsökkentés éve
Tuzson Bence

2016 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve volt Magyarországon - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár kiemelte: az adócsökkentést és az otthonteremtési programot 2017-ben is folytatják, a cél az, hogy több pénz maradhasson a családoknál jövőre is. Magyarország erősödik, és a kormány azt szeretné, hogy ennek hatását érezzék az emberek a saját életükben is - fogalmazott

Tuzson Bence

. Az államtitkár kifejtette: ugyanakkor az idei évet beárnyékolta a terrorveszély és a bevándorlás, és sajnálatos tény, hogy több mint 300 ember halt már meg Európában a terrortámadások következtében. Legutóbb Berlinben 12-en vesztették életüket terrortámadásban, amelynek feltételezett elkövetőjét a legutóbbi hírek szerint nemrég lelőtték Milánóban - idézte fel. Úgy vélte, Európa tehetetlenségét jól mutatja, hogy ez az ember évekkel ezelőtt érkezett Európába, börtönbe került, majd bár terroristagyanús személyként tartották nyilván, mégis szabadon mozgathatott az EU területén. Ez megengedhetetlen és rávilágít arra, hogy az európai szabályozásban és Brüsszel bevándorlás-politikájában hiba van - mutatott rá. Tuzson Bence az év fontos eseményeként beszélt arról, hogy Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, ahol népszavazást lehetett tartani arról, hogy kikkel éljünk együtt, milyen legyen Magyarország sorsa. Sosem volt még ilyen mértékű kiállás egy ügy mellett a rendszerváltozás óta Magyarországon - hangoztatta. Mint mondta, így létrejöhetett egy olyan új egység, amely elkötelezett a nemzet, az ország mellett és amelynek akaratát minden magyar kormánynak és az Országgyűlésnek követnie kell a későbbiekben is. Az államtitkár szerint ugyanakkor kiderült az is, hogy a magyar emberek az ellenzékre nem számíthatnak a nemzet melletti kiállásban, az ellenzék ugyanis egységes a tekintetben, hogy nem áll ki az emberek mellett, mert nem szavazta meg azt az alaptörvény-módosítást, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Tuzson Bence a gazdasági eredményekről szólva közölte: világossá vált, hogy a korábbi intézkedések következtében Magyarország erősödik, egyre többen élnek munkából és jó úton haladunk azon cél elérése felé, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre. Egyre jobban megéri Magyarországon dolgozni: csökkenek az adók, nőnek a bérek - jegyezte meg. Hozzátette: Magyarország teljesítményét már a nemzetközi hitelminősítők is elismerik. Mint mondta, olyan bérmegállapodás jöhetett létre, amely hosszú távon garantálja Magyarországon a bérek növekedését, és a béremeléséért cserébe adócsökkentést kínált a munkáltatóknak a kormány. Az államtitkár kitért arra, hogy egyre több gyermek jut ingyenes étkezéshez és ingyenes tankönyvekhez, a nyugdíjasokat pedig 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal segítik, amelyet az év végégig kézhez kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.