Sport

Thai box: szenior Thai Box Szegeden

Thai box: szenior Thai Box Szegeden

2016. december 27., kedd
Thai box: szenior Thai Box Szegeden
rehak_gyorgy_szegeden24_gs

Sosem késő elkezdeni mozogni. A szegedi Szandzsu Thai Box Sportegyesület Szenior kezdő csoportot indít a 40 év feletti korosztály számára 2017 januártól. Erről kérdeztük Darida Tibor thai box edzőt, az egyesület elnökét.

Korábbi cikkünkben a nálatok vendégedzést tartó Rehák Györggyel a thai box sport hazai emblematikus alakjával készítettünk interjút, amiben szintén szóba került a 40 év feletti korosztály. Miért?

Az, hogy Rehák György, a Magyar Kick-Box Szövetség elnökségi tagja, valamint válogatott edző, rendszeres vendégünk, úgy gondolom, sok mindent elárul az egyesületünknél folyó szakmai munkáról. Az említett cikkben többek között azért is került külön megemlítésre a 40 év feletti szenior korosztály, mert egyaránt azt tapasztaltuk – Gyuri Budapesten, mi pedig itt Szegeden - hogy egyre többen érdeklődnek közülük a thai box iránt. Ami új trendnek számít. Sok megkeresését kapunk egyesületünk

Facebook profilján

keresztül is, illetve egyre többen jönnek le megnézni egy-egy edzésünket.

Szerinted ennek mi lehet az oka?

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Rehák György és jómagam is már erősen a szenior korosztályba tartozunk, ezért testközelből tudok erre válaszolni. Vannak, akik eddig nem sportoltak semmit, de mozogni szeretnének és valami dinamikus mozgásformát keresnek. Mások beleuntak a konditermek világába és érdeklődnek a küzdősportok iránt. Közös pont, hogy ezek az emberek érzik, tudják milyen fontos a 40 év feletti rendszeres testmozgás, ami javítja az állóképességet, magabiztosságot ad, erősíti a küzdőszellemet, prevenciós jellegű, és még sorolhatnám.

Mivel küzdősportról van szó, óhatatlanul felmerül az esetleges sérülésektől való félelem. Ezzel mi a helyzet?

Ez egy kemény küzdősport, de épp ebben rejlik a szépsége is. Mindent megteszünk azért, hogy biztonságos és sérülésmentes edzéseink legyenek. Ez a szenior korosztályra pedig különösen is igaz. Magasság, súly, állóképesség szerint alkotunk párokat, akik maximális kontroll alatt végzik a különböző gyakorlatokat. Nem versenyzőket nevelünk, hanem ennek a 40 év feletti korosztálynak szeretnénk egy olyan biztonságos és pörögős edzést tartani, ami fizikailag és mentálisan egyaránt erősíti őket. Azt szoktuk javasolni, hogy az érdeklődők jöjjenek le megnézni egy edzést, és ha kedvet kapnak hozzá, akkor várjuk őket szeretettel. Szenior edzéseink 2017 január 2.-tól Hétfőn / Szerdán 19.30 és 20.30 között lesznek, az Eötvös József Gimnázium tornatermében (Szeged, Csongor tér 1.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.