Hátország: Kiss Balázs: történelmi siker előtt állunk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_csaladi_nap05_gs

Hagyományainkhoz híven ezúttal a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vonnak az őszi idény végén. Legelőször az U14-esek rendkívül agilis vezetőedzője, Kiss Balázs (fotónkon a szerző mellett jobbról) válaszolt a 2016 őszét értékelő kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikás.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– A helyzetünk teljes megértéséhez vissza kell egy kicsit kanyarodnom a 2015 őszi eseményekre…- kezdte vidáman értékelőjét Kiss Balázs, majd így folytatta – Múlt ősszel még az utolsó előtti helyen, a 12.-en vettem át a leendő kis csapatomat és mindjárt egy rangadóval kezdtem: az azóta már NB I-be jutott SZEAC elleni 4-4 (!) egy igazi „ki-ki meccsen”, hatalmas bravúr volt a listavezetővel szemben! Mivel ezek a gyerekek pár hete akkoriban még csak keresztbe játszottak, nem lehetett más célunk, minthogy megszerettetni a nagypályás futballt, és erre felkészíteni őket! Kezdetben még nagyon kevesen voltak edzéseken, az U13-ban és U14-ben maximum 18-19-en… Nálam örök érvényű, hogy minden meccset meg kell nyerni, de egy éve még az volt, hogy behozzuk a rengeteg lemaradást a srácoknál és megszerettetni velük a focit, a rendszeres edzésre járást! S hogy sikerrel jártunk, arra két “kőkemény bizonyíték” is akadt 2016 őszén…- tette hozzá mosolyogva.

– Mik lennének azok?

– A srácok idén már imádtak edzésekre járni, ezt millió videofelvétel is hűen alátámasztja! Ugrásszerű fejlődésüket pedig a 2016 őszi eredmények egyértelműen jelzik…

– Konkrétan mik valósultak meg ezekből a célokból idén ősszel és mik voltak a legjobb eredmények?

– Egy remek nyári egyhetes edzőtábort töltöttünk Gyulán és az új igazolásoknak köszönhetően a Grosics Akadémia és a Békéscsaba elleni vereségektől eltekintve 11 győztes mérkőzés van mögöttünk, így a harmadik hely reális célkitűzés a bajnokság végére! Egy híján éppen 120(!!) gólt rúgtunk eddigi 13 őszi meccsünkön és ha kitart ez a remek támadójátékunk, akkor egy történelmi siker előtt állunk… Büszke vagyok a csapatomra és arra a komoly szakmai munkára, amit elvégeztünk az elmúlt egy évben. Külön szeretném kiemelni a góllövőlistát markánsan vezető Jánovszki Lacit (fotónkon), a 36 találata mellett rengeteg gólpassza is volt, valamint Gulyás Bencét 26 és Horváth Lacit 28 gólja miatt! Ugyanakkor – s ez a legfontosabb – az egész CSAPAT dicséretet érdemel!

– 2017 tavaszára milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– Hétről hétre fejlődnek a srácok, jó viszontlátni a meccseken, amiket gyakoroltunk! Három új igazolást szeretnénk nyélbe ütni, így egy optimális 22 fős kerettel vágunk neki a tavaszi szezonnak. December közepétől futsal bajnokságon veszünk részt a 2004-es játékosainkkal együtt. Január 10-től egy hathetes kemény felkészülést tervezek, néhány edzőmérkőzéssel, természetesen a pályák állapotától függően… Amiket már annyi várakozás, reménykedés után feltétlenül szeretnénk az új stadionunkban jövőre realizálni! – zárta nyilatkozatát Kiss Balázs, a szegedi utánpótlás-nevelés egyik kiváló mestere.

Vitos György

Előző sztori

Labdarúgás: csabai rangadóval folytatja a Szeged-Grosics

Következő sztori

Kézilabda: jó formában várhatja az Eb-t Bódi Bernadett