Sport

Hátország: Kiss Balázs: történelmi siker előtt állunk!

Hátország: Kiss Balázs: történelmi siker előtt állunk!

2016. december 3., szombat
Hátország: Kiss Balázs: történelmi siker előtt állunk!
szeged2011_csaladi_nap05_gs

Hagyományainkhoz híven ezúttal a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vonnak az őszi idény végén. Legelőször az U14-esek rendkívül agilis vezetőedzője, Kiss Balázs (fotónkon a szerző mellett jobbról) válaszolt a 2016 őszét értékelő kérdéseinkre… - írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikás.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

- A helyzetünk teljes megértéséhez vissza kell egy kicsit kanyarodnom a 2015 őszi eseményekre...- kezdte vidáman értékelőjét Kiss Balázs, majd így folytatta - Múlt ősszel még az utolsó előtti helyen, a 12.-en vettem át a leendő kis csapatomat és mindjárt egy rangadóval kezdtem: az azóta már NB I-be jutott SZEAC elleni 4-4 (!) egy igazi „ki-ki meccsen”, hatalmas bravúr volt a listavezetővel szemben! Mivel ezek a gyerekek pár hete akkoriban még csak keresztbe játszottak, nem lehetett más célunk, minthogy megszerettetni a nagypályás futballt, és erre felkészíteni őket! Kezdetben még nagyon kevesen voltak edzéseken, az U13-ban és U14-ben maximum 18-19-en... Nálam örök érvényű, hogy minden meccset meg kell nyerni, de egy éve még az volt, hogy behozzuk a rengeteg lemaradást a srácoknál és megszerettetni velük a focit, a rendszeres edzésre járást! S hogy sikerrel jártunk, arra két "kőkemény bizonyíték" is akadt 2016 őszén...- tette hozzá mosolyogva.

- Mik lennének azok?

- A srácok idén már imádtak edzésekre járni, ezt millió videofelvétel is hűen alátámasztja! Ugrásszerű fejlődésüket pedig a 2016 őszi eredmények egyértelműen jelzik...

- Konkrétan mik valósultak meg ezekből a célokból idén ősszel és mik voltak a legjobb eredmények?

- Egy remek nyári egyhetes edzőtábort töltöttünk Gyulán és az új igazolásoknak köszönhetően a Grosics Akadémia és a Békéscsaba elleni vereségektől eltekintve 11 győztes mérkőzés van mögöttünk, így a harmadik hely reális célkitűzés a bajnokság végére! Egy híján éppen 120(!!) gólt rúgtunk eddigi 13 őszi meccsünkön és ha kitart ez a remek támadójátékunk, akkor egy történelmi siker előtt állunk... Büszke vagyok a csapatomra és arra a komoly szakmai munkára, amit elvégeztünk az elmúlt egy évben. Külön szeretném kiemelni a góllövőlistát markánsan vezető Jánovszki Lacit (fotónkon), a 36 találata mellett rengeteg gólpassza is volt, valamint Gulyás Bencét 26 és Horváth Lacit 28 gólja miatt! Ugyanakkor - s ez a legfontosabb - az egész CSAPAT dicséretet érdemel!

- 2017 tavaszára milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

- Hétről hétre fejlődnek a srácok, jó viszontlátni a meccseken, amiket gyakoroltunk! Három új igazolást szeretnénk nyélbe ütni, így egy optimális 22 fős kerettel vágunk neki a tavaszi szezonnak. December közepétől futsal bajnokságon veszünk részt a 2004-es játékosainkkal együtt. Január 10-től egy hathetes kemény felkészülést tervezek, néhány edzőmérkőzéssel, természetesen a pályák állapotától függően... Amiket már annyi várakozás, reménykedés után feltétlenül szeretnénk az új stadionunkban jövőre realizálni! – zárta nyilatkozatát Kiss Balázs, a szegedi utánpótlás-nevelés egyik kiváló mestere.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.