Sport

Hátország: hat pontot rabolt az MTK a SZEAC-tól

Hátország: hat pontot rabolt az MTK a SZEAC-tól

2016. december 8., csütörtök
Hátország: hat pontot rabolt az MTK a SZEAC-tól
szeac_u_14_csanyi_sandor

Az utánpótlás NB I utolsó őszi fordulójában az MTK Budapest csapatait fogadta a L-IT-SZEAC U14 és U15. A bajnokság favoritjának számító fővárosiak „udvariatlan” vendégek voltak, mind a hat bajnoki pontot elvitték Mórahalomról.

Az MTK U14 a mérkőzés elejétől kezdve saját stílusában futballozott: sokat birtokolták a labdát, rengeteget forgatták a játékot, valamint próbálták a végsőkig kijátszani a helyzeteiket. A SZEAC fegyelmezetten védekezett, és ebből vezetett is néhány ígéretes kontrát, azonban a mezőnyfölényben játszó fővárosiak a félidő végén megszerezték a vezetést. A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az első. A második játékrész első harmadában érzékelhetővé vált, hogy a védekezésben egy kicsit elfáradtak a szegediek, emiatt a koncentráció is csökkent. Ekkor rúgta meg csapata és önmaga második gólját

Vancsa Zalán

. A végeredmény 10 perccel a mérkőzés vége előtt alakult ki. Összességében elmondható, hogy jól helyt állt, nagyot küzdött a bajnokságot veretlenül vezető (14 győzelem, 1 döntetlen) MTK ellen az L-IT SZEAC U14-es csapata. Ha van egy kis szerencséje a szegedieknek az ellenfél kapuja előtt, és ha kevesebb az egyéni hiba védekezésben, akkor szorosabb eredmény is születhetett volna.

Labdarúgó NB I, U14, 15. forduló

L-IT-SZEAC – MTK Budapest U14 0-3 (0-1)

Mórahalom, vezette: Szeles Ádám (Szöllősi Ferenc, Csányi Ferenc)

L-IT-SZEAC:

Sági(Ásós) – Őrhalmi(Heidrich), Ábrahám, Bánfi, Molnár B. – Kovács, Csehó(Suták), Molnár Á.(Nagy), Gera N. – Jakó, Gera Z.

Edző:

Bilic Igor. Bilic Igor:

"A bajnok ellen az első félidőben szépen helytálltunk. A második játékrészben az MTK ki tudta használni a hibáinkat és megérdemelten nyerte a találkozót."

Az U15-ös találkozó kiegyenlített első 8 perccel kezdődött. Mindkét csapat megpróbálta birtokolni a labdát, a SZEAC kétszer is eljutott a fővárosiak kapujáig, ám gólt nem sikerült szereznie. A kilencedik perc végén aztán a játékvezető úgy gondolta, itt az ideje még izgalmasabbá tenni a mérkőzést és egy véleményes szabadrúgást ítélt 20 méterre a kaputól az MTK javára, amit Vertetics pazarul a jobb fölső sarokba csavart, 0-1. Öt perccel később a derék sípmester ismét hiányolta a gólt, ezért megítélt egy büntetőt a kék-fehéreknek. Dóra cselezgetett a jobb oldalon a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál, háttal a kapunak, majd váratlanul elesett. Az őt kísérő Mészáros gondosan ügyelt rá, hogy ne érjen hozzá, a játékvezető azonban teátrális mozdulattal a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Szalka értékesítette, 0-2. Teljességgel érthetetlen ez a játékvezetői felfogás. Az MTK remek csapat, valószínűleg a játékvezető támogatása nélkül is magabiztosan nyert volna. A bekapott gólok megfogták a szegedieket így a félidő utolsó percében növelte előnyét a fővárosi gárda Dóra passzát Szalka még a kapufára emelt, ám a kipattanóra Kiss érkezett és a bal sarokba lőtt, 0-3. A második játékrészben sokat birtokolta a labdát az MTK, melynek az 50. percben lett meg az eredménye. Egy szegedi labdavesztés után Holló ugratta ki középen Szalkát, aki a vetődő kapus alatt a hálóba lőtt, 0-4. A mérkőzés eldőlt, a hátralévő időben labdatartásra berendezkedő MTK magabiztosan nyerte a találkozót, bár talán lényegesen izgalmasabban alakulhatott volna a találkozó, ha játékvezető nem gondolja úgy, hogy ezen a napon mindenképpen elrontja a gyerekek szórakozását.

Labdarúgó NB I, U15, 15. forduló

L-IT-SZEAC – MTK Budapest U15 0-4 (0-3)

Mórahalom, Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Böszörményi Sándor, Szeri Tamás)

L-IT-SZEAC:

Zékány(Horváth) – Mészáros(Kalmár), Ottlik, Nagy-Pál, Nagy – Veszelka, Török, Holcsik(Hovanyecz, Lóki – Vincze(Barna), Csányi.

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"A számunkra rendkívül rosszul kezdődő találkozón a csapat végig tisztességgel, becsülettel küzdött. Köszönöm a srácok egész éves munkáját!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.