Közélet

Vona Gábor 18 hónap alatt 18 vállalást tesz

Vona Gábor 18 hónap alatt 18 vállalást tesz

2016. november 18., péntek
Vona Gábor 18 hónap alatt 18 vállalást tesz
Vona Gábor

A Jobbik elnöke a 2018-as országgyűlési választásig 18 vállalást tesz, az első ilyen a betelepítés minden formájának elutasítása.

Vona Gábor

pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vállalásai pártja győzelme esetén a kormányzás pilléreit adják. "Két nagyobb feladattal kelek és fekszem" - mondta, kifejtve: ezek egyike a kormányváltás mikéntje, a másik pedig az, hogyan lehet hidakat építeni a szétszabdalt társadalomban. A 2018-as választás tétjeként hivatkozott arra, hogy folytatódik-e "az orbánizmus" vagy véget ér, azaz - mint mondta - vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Értékelése szerint pártja maradt a remény a változásra. Az ellenzéki pártvezető kitért arra: az elmúlt hónapokban megismert politikai stílus, vitakultúra alapján semmi jóra nem lehet számítani. Vona Gábor első vállalásaként egy "se szegény migráns, se gazdag migráns" feliratot helyezett el egy táblán, amit azzal magyarázott, hogy minden erejével meg kívánja védeni az országot a betelepítéstől. Kormányra kerülésük esetén nem fogják engedni a "szociális és kulturális szövetek felszaggatását" - jelentette ki. A pártelnök arról is beszámolt, hogy vállalásait minden hónap 18. napján ismerteti, majd "álruhás országjáráson" kívánja megismerni a megnevezett területet. Azt mondta, hogy Nyugat-Európa már döntött a multikulturalizmus mellett és ott most az a dilemma, hogyan lehet ezzel együtt élni, azonban a közép-európai régió még megőrizheti történelmileg örökölt berendezkedését. Vona Gábort kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Jobbik csalódást okozott szellemi holdudvarának, amikor nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást. Azt felelte: minden véleményt tiszteletben tart, és ez szerinte is probléma. Elmondták, mi az a kontextus, amivel el tudják fogadni az előterjesztést - tette hozzá, jelezve: ezért is nyújtották be újból a javaslatot. A politikus azt kérte, most már mindenki ezzel foglalkozzon és azt a kérdést tegye fel, hogy a Fidesz miért nem hajlandó azt megszavazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.