Női vízilabda: Bujka Barbara nélkül esélye sem volt a Szegednek a Szentes ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_uvsa18_gs

Nem adott esélyt a Szentes a szegedieknek és végül nyolcgólos különbséggel nyerte meg az újabb Csongrád megyei derbit.

Kövér-Kis Réka adta meg a mérkőzés alaphangját, rögtön az első szentesi akció végén betalált a szegedi kapuba. Néhány perces gólcsend után Tóth Csenge növelte a hazai előnyt, ám erre még a korábbi szentesi Gémes Alexának volt válasza. A második játékrészben aztán nagyjából el is döntötte a mérkőzés sorsát a Szentes, négy gólt szereztek úgy, hogy a Szegednek nem volt rá válasza. Az emberelőnyök kihasználás és a helyzetek értékesítése is gondot okozott a Bujka Barbara nélkül vízilabdázó vendégeknek, akik a már említett Gémes gólon kívül csupán egyszer találtak a szentesi hálóba, méghozzá Kádár Ildikó révén egy emberelőnyös szituációban.

Ki kell emelni a vendégektől azt a Tóth Csengét, aki nagy szerepet játszott csapata fölényes győzelmében, ugyanis négy szerzett gólig meg sem állt, ezzel ő lett így a mérkőzés legeredményesebb játékosa. A Szentes egyébként majdnem minden második támadását góllal tudta befejezni és ez döntőnek bizonyult. A hazaiak ezzel megszerezték a felsőházban az első győzelmüket, míg a Szeged második vereségét szenvedte el. A szegediek a tabella negyedik, a Szentes az ötödik helyről várhatja a folytatást.

Női vízilabda OB I, felsőház 3. forduló

Hungerit Szentes – Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE 10-2 ( 2-1, 4-0, 1-1, 3-0 )
Szentes, Szentesi Uszoda. Vezette: Marnitz Miklós, Csanádi Zsolt.
Szentes: Lekrinszki – Hevesi 1, Brávik, Farkas 2, Mihály 1, Tóth Cs. 4, Kövér-Kis 1. Csere: Füsti Molnár (kapus), Szabó K., Sebők, Urvári, Kozár, Pantovic, Rybanski. Edző: Tóth Gyula.
Szeged: Tóth – Miklós, Gémes 1, Lengyel A., Kádár 1, Pengő, Tóth P. Csere: Fáy (kapus), Árkosy, Lengyel D., Veréb, Rudics. Edző: Molnár Péter.
Emberelőny: 0/6 ill. 1/10
Ötméteres: 1/1 ill. 0/0

Előző sztori

Palkovics László: jó iskola nincsen jó tanár nélkül

Következő sztori

Éghajlatkutató: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási jelenségek