Sport

Labdarúgás: fordulatos meccsen ikszelt a Puskás Akadémiával a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: fordulatos meccsen ikszelt a Puskás Akadémiával a Szeged-Grosics + FOTÓK

2016. november 6., vasárnap
Labdarúgás: fordulatos meccsen ikszelt a Puskás Akadémiával a Szeged-Grosics + FOTÓK
szeged2011_puskasakademia26_gs

Hiába vezetett kétszer is, nem tudta mindhárom pontot megkaparintani a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Puskás Akadémia elleni rangadón.

Nehéz feladat várt a Szeged 2011-Grosics Akadémiára, amely a közvetlenül előtte álló Puskás Akadémiát fogadta az NB II 16. fordulójában. A héten edzőt váltott felcsútiak nagy elánnal kezdték a meccset, és az első percekben megpróbálták odaszögezni kapujuk elé Tóth Gáborékat, ám a Szeged-Grosics védelme és védekezése ezúttal is jól működött. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, és főleg átlövésekkel próbálkozott mindkét fél, de ezek nem hoztak eredményt: ugyan mindkét csapat képes volt rövid időre beszorítani a másikat, de komoly lehetőséget egyik csapat sem engedélyezett a támadósoroknak. A félidő hajrájára aztán felpörögtek az események: előbb Zádori Krisztián lövése utáni kipattanót játszotta meg nagyon okosan Germán Tamás, aki lövés helyett az érkező Andorka Péter elé tálalt, aki közelről befejelte szezonbeli első gólját - nem sokáig volt azonban az előny a szegedieknél, miután két perccel később Heffler Norbert pokolian pontos szabadrúgásával egyenlített a Puskás Akadémia. A fordulás után is hasonló módon zajlott a meccs: kimondottan nagy helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem, a patthelyzetet végül egy pontrúgás törte meg: Andrei Coroian szögletét elnézte Hegedüs, a mögötte érkező Farkas Márk pedig az üres kapuba bólintott, másodjára is vezetett a Szeged-Grosics, 2-1. Ezt követően akár le is zárhatta volna a meccset Klausz László együttese, de Tóth Gábor fejesénél nem volt szerencséje a szegedieknek - a védő csúsztatása éppen a gólvonalon álló felcsúti játékost találta el. Ez csak később fájt igazán, amikor Vanczák Vilmos fejese éppen csak becsorgott Szántai Levente mellett, ezzel másodjára is egalizálni tudott a PAFC ; innentől pedig már kevesebb erőt fordított mindkét fél a támadásra, mint addig. Ugyan közel állt a győzelemhez a Szeged-Grosics, mégis meg kellett elégednie egy ponttal, ám ezzel együtt is ott tudott maradni az élmezőnyben. A Szeged 2011-Grosics Akadémiára a válogatott szünetet követően november 20-án egy újabb rangadó vár, amikor is Germán Tamásék a Kisvárda otthonában lépnek pályára.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2016. november 6., 13.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Puskás Akadémia FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Erdős József •* Asszisztens: Garai Péter, Bornemissza Norbert
2
-
2

Labdarúgó NB II 16. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Puskás Akadémia FC 2 - 2 (1-1).

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző, Vezette: Erdős József (Garai Péter, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics:

Szántai – Achim, Farkas, Mészáros, Tóth G., Zabari, Germán, Coroian, Király, Andorka (Balogh G., 86'), Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

Puskás Akadémia:

Hegedüs – Heffler, Vanczák, Spandler, Tóth B. (Fényes, 62'), Óvári (Szabó B., 85'), Márkvárt, Sándor, Gajdos (Molnár Cs., 72'), Lencse, Tischler.

Vezetőedző:

Vincze István.

Gól:

Andorka (41'), Farkas M. (60') ill. Heffler (43'), Vanczák (75').

Sárga lap:

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Erdős lefújja: egy fordulatos, jó meccsen ugyan kétszer is vezetett a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ám meg kellett elégednie az egy ponttal a Puskás Akadémia ellen.
90+2'
Ez érdekes volt, Zabari bal oldali beadását a kapuját elhagyó Hegedüs lábbal tisztázta, majd ütközött is a szegedi támadóval, de ez már akkor történt, mikor nem volt ott a labda, ezért nem jár büntető.
90'
Balogh lódult meg a jobb oldalon egy remek indítással, majd a rövid sarkot vette célba, de Hegedüs rajta volt lövését.
86'
Cserél Klausz László is: Andorka Pétert Balogh Gusztáv váltja az utolsó percekre.
85'
Óvári helyére Szabó Bence áll be, ez a vendégek utolsó változtatása. Nehezen mozdul el ettől a pontról a meccs, egyre inkább úgy tűnik, jó lesz ez az 1-1 pont a két csapatnak.
78'
A második bekapott gól után láthatóan motiváltan játszik a Szeged-Grosics, amely nem elégszik meg a döntetlennel: persze kérdés, hogy a Puskás Akadémiának elég-e az iksz, vagy rámennek a győzelemre Vincze István tanítványai: érdekes hajrá következik!
75'
Gól, másodjára is egyenlít a Puskás Akadémia! Az imént beállt Molnár szabadrúgására érkezett Vanczák, akiről megfeledkeztek a szegedi védők, ő pedig ezt kihasználva fejel, Szántai ugyan belekap a labdába, de végül becsorog a kapujába, 2-2. Kár a kimaradt lehetőségekért...
74'
Ez szép lett volna, ha összejön! Egy kontra után Germánt faultolták a félpályánál, Tóth Gábor pedig észrevette, hogy kint áll Hegedüs: nem is kérte a kilenc métert a szegedi védő, egyből elvégezte a szabadot, és rögtön kapura is ívelte, de egy métert tévedett: Hegedüs sprintelt vissza rendesen, végül megúszta a szituációt.
72'
Újabb Puskás-csere: Gajdos helyére Molnár Csaba áll be a vendégeknél.
65'
Akár a meccset is eldönthette volna a Szeged-Grosics! Coroian újabb veszélyes szöglete után újabb sarokrúgást végezhet el a túloldalról Klausz László együttese: erre a kornerre Tóth Gábor érkezik, aki meg is tudja csúsztatni, ám pont a gólvonalon álló felcsúti védőt találja el, ez kevésen múlt!
63'
Egy remek szegedi akció végén Zabari visszapasszát Andorka szúrja rá kapásból, de Hegedüs ezen rajta volt. A túloldalon Óvári löketénél is jól zárta a szöget Szántai.
62'
Először a Puskás Akadémia cserél: Fényes Szabolcs áll be Tóth Bence helyére.
60'
GÓÓÓÓL! Ismét vezet a Szeged-Grosics! Coroian szöglete után Hegedüs nem tudja kiütni a labdát, a mögötte érkező Farkas Márk pedig az üresen maradt kapuba bólint, 2-1!
57'
Helyzetre helyzettel válaszol a Puskás: a bal oldali beadást követően ugyan megcsúszik a labda a hosszún érkező Óvári elé, aki kiszorított helyzetből is megpróbálja a lövést, de ez veszélytelen. Ez jellemző a meccsre egyébként: a stabil játékot követően mindkét oldalon adódnak kisebb lehetőségek, majd megnyugszanak a csapatok - taktikai szempontból is érdekes a találkozó!
55'
Ismét Zádori birkózott a védőjével, majd ezúttal Zabarinak tudta lekészíteni a labdát: a szegedi szélső lövése azonban centikkel, de a kapu mellett suhan el.
51'
A játék képe nem változott a második félidőben sem: ugyanakkor egyik fél sem elégszik meg az egy ponttal, így bár a védekezés az első, de a támadásokra is nagy hangsúlyt fektetnek a felek.
46'
Folytatódik a mérkőzés: a szünetben egyik mester sem élt a csere lehetőségével.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek: kifejezetten élvezetes, jó meccs, amelynek első 45 perce egy gólváltással zárult: kár a szabadrúgásért, hiszen egészen más lehetett volna a játék képe, ha marad a Szeged-Grosics vezetése a szünetre - így viszont minden kezdődhet elölről.
43'
Gól, 1-1! Hát ez gyorsan ment! Heffler állt oda egy veszélyes szabadrúgáshoz, amjd remek mozdulattal tekerte el a sorfal fölött, Szántainak esélye sem volt odaérni a bal felsőre, rögtön egyenlít a Puskás Akadémia, 1-1.
41'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Zádori küzdött meg védőjével, majd befordulását követően a az ellenfél lábáról lepattanó labdánál bár teljesen üresen állt a kapu Germán előtt, a vendégek védői egy emberként szaladtak a gólvonalra, a szegediek kapitánya azonban rendkívül okos meglátással a túloldalon teljesen üresen érkező Andorka fejére ívelte a labdát, aki közelről nem hibázott, és megszerezte első bajnoki gólját az idényben, 1-0!
37'
Továbbra sincs változás a játék képében: olykor a Szeged-Grosics, olykor a Puskás Akadémia tud egy picit megragadni az ellenfél kapuja előtt, de komolyabb helyzet egyik oldalon sem adódik: döntő faktor lehet a későbbiekben, hogy melyik gárda mennyi időre tudja majd megtartani a labdát a támadóharmadban, mert egyelőre a kontrákat mindkét oldalon lelesik, az átlövések pedig nem hatékonyak.
31'
A Puskás inkább a kontrákra rendezkedett be, miután az első pár percben nem sikerült megszerezniük a vezetést - gyorsan fel is tudják építeni ezeket a támadásokat a felcsútiak, ugyanakkor a talajon való játék nem egyszerű, még jelenleg is esik az eső Gyulán, így egy igen felázott, mély talaj is nehezíti a csapatok dolgát.
24'
Király lehetőségei után inkább a felezőnél a csapatok: kezdetben ugyan a Puskás Akadémia letámadott, de az első 5-10 percet követően most már inkább a Szeged-Grosics irányítja a játékot, és próbálja felépíteni támadásait Klausz László együttese.
17'
Na ez már közelebb járt: Tóth Bence volt határozatlan hátul, röviden elrúgott labdájára Király csapott le, aki húsz méterről rá is lőtte ezt: ehhez sem volt szükség Hegedüsre, de alig fél méterrel ment el a kapufa mellett.
16'
Az első szegedi próbálkozás: Andorka a kapunak háttal, legurítja a labdát a lendületből érkező Királynak, akinek kapáslövése azonban nem találja el Hegedüs kapuját.
15'
Ez már egy veszélyesebb kontra volt: Gajdos bújt volna ki a védők között, azonban Farkas Márk remek ütemben ért oda a csatár elé, és tisztázott, mielőtt lőhetett volna a Puskás csatára. A Szeged-Grosics védekezését nem sok csapatnak sikerült feltörnie idén, és bár talán aktívabb Vincze István együttese, de komoly helyzetig nem jut a meccs eddigi szakasza alatt.
10'
Főképp a mezőnyben pattog a labda az utóbbi percekben, bár a Puskás aktívabban kezdett, de mostanra kiegyenlítettebb lett a játék képe.
4'
Bátran kezdenek a vendégek: az agilisan meginduló Lencse Lászlót Andrei Coroian egy mintaszerű szereléssel tudja megállítani a felezőnél. Az látszik, a felcsútiaknak adott egy kis plusz energiát a hétközi edzőváltás.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A Puskás Akadémia sárga-fehérben, míg a Szeged-Grosics tiszta kékben lép pályára.
13.27 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics Puskás Akadémia elleni mérkőzése: a két csapatot mindössze egy pont választja el a tabellán, így mindenképp fontos lesz, hogy melyik gárda tudja ma bezsebelni a három pontot. A mérkőzés Erdős József sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.