Sport

Labdarúgás: legyőzte hazai pályán riválisát a Mórahalom

Labdarúgás: legyőzte hazai pályán riválisát a Mórahalom

2016. november 26., szombat
Labdarúgás: legyőzte hazai pályán riválisát a Mórahalom
morahalom-mehkerek025kf

Változatos mérkőzésen, Pócs Tamás és Szalma Gergely találataival kétgólos győzelmet aratott a Mórahalom a Méhkerék ellen.

A mérkőzés előtt a vendégek három ponttal előzték a Mórahalmot, így

Vojnic-Zelic Sasa

csapata határozttan azzal a szándékkal léphetett pályára, hogy utolérjék pontszámban a Méhkerék együttesét. Nem kezdődött azonban jól a találkozó hazai szempontból, rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Békés megyei alakulat, zsinórban négy szögletet is rúghattak az első percekben, de komolyabb veszély nem alakult ki

Halász Krisztián

kapuja előtt. Az is látszott, hogy mindkét csapatnak fontos ezen a mérkőzésen a három pont megszerzése, a felek nagyon harcosan, keményen mentek bele a párharcokba, vérre menő küzdelmet folytattak minden egyes labdáért. Az első komolyabb mórahalmi lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor

Pócs Tamás

a saját térfeléről indult el a bal szélen, három ellenfelét is lerázva nyargalt egészen az alapvonalig, ahonnan szépen kanyarította középre a labdát,

Szalma Gergely

kapáslövését azonban blokkolták a vendég védők. A félidő végén aztán megszerezte a vezetést a Mórahalom:

Zámbó Dániel

kapta a labdát a tizenhatos magasságában, háttal a kapunak továbbpörgette

Pócs Tamás elé

, aki lerázta magáról a védőjét és a rövid felsőbe bombázott. Ez érezhetően megzavarta a Méhkerék játékosait, mert a játékrész vége előtt akadt még gólszerzési lehetősége a hazaiaknak. A második félidőt is a Méhkerék kezdte aktívabban, de komolyabb helyzetet ezúttal sem tudtak kialakítani. A hatvanadik percben Sasa mester

Zsoldos Ákost

küldte a pályára. A cserének köszönhetően több párharcot tudott megnyerni a Mórahalom a középpályán, ami végül kulcsfontosságúnak bizonyult a győzelem megszerzése szempontjából. Továbbra is a kemény belépők jellemezték a játék képét. Az utolsó tíz percre mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni a Méhkerék, így nagyobb területek nyíltak a hazaiak előtt a kontrákra és egy ilyen ellentámadás végén Szalma Gergely el is döntötte a három pont sorsát. A téli szünet előtt még a listavezető Szigetszentmiklós elleni összecsapás vár a homokhátiakra.

Mórahalom, 150 néző
2016. november 27., 13.00
Mórahalom VSE
Méhkerék SE
Véget ért a mérkőzés.
Játékvezető: Jakab Árpád •* Asszisztens: Baghy Csaba, Zorinácz Ádám.
2
-
0

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 17. forduló

Mórahalom VSE - Méhkerék SE 2-0 (1-0)

Mórahalom, 150 néző. Vezeti: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Zorinácz Ádám).

Mórahalom:

Halász - Lászik, Mészáros, Zámbó (Juhász 90'), Pócs T., Pócs D. (Zsoldos 61'), Crkvenjakov, Várda (Busa 72'), Szücs, Fodor, Szalma.

Vezetőedző:

Vojnic-Zelic Sasa.

Méhkerék:

Patka - Ruzsa Z., Vincze, Wéber, Krajcs, Knyihár (Komlósi 78'), Kristóf, Ruzsa Sz., Repisky (Furár 70'), Bagyinszki, Vass.

Vezetőedző:

Bíró Róbert.

Gól:

Pócs T. (38'), Szalma (89')

Sárga lap:

Lászik (60') ill. Vass (57'), Komlósi (79') Vojnic-Zelic Sasa:

"Tudtuk, hogy egy nagyon kemény ellenfél vár ma ránk, akik a fizikális futballt erőltetik. Mi is szerettük volna felvenni velük a versenyt ebben, de sajnos ez nem sikerült. A félidőben el is mondtam az öltözőben, hogy ha nem nyerünk meg több párharcot a második játékrészben akkor nagyon nehéz lesz megszerezni a győzelmet. Ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, de végig nehéz volt a mérkőzés, sokszor kényszerültünk védekezésre. A végén szerencsénk volt, hogy meg tudtuk szerezni a második találatot. Összességében azt mondom, hogy a három ponttal elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé."

Online közvetítésünk

VÉGE.
90' + 3'
Véget ér a mérkőzés, a Mórahalom ismét nyer hazai pályán!
90'
Három percet hosszabbít a játékvezető.
90'
Még egyet cserél a hazai csapat, Juhász jön az utolsó percekre Zámbó Dániel helyére.
89'
GÓÓÓL! Szalma Gergely eldönti! Kitámadott a Méhkerék, kontrát indított el a Mórahalom, Szalma gyönyörűen lövi ki a hosszú alsót!
88'
Utolsó tartalékait is mozgósítja a Méhkerék az egyenlítésért, de egyelőre nem járnak sikerrel.
84'
Ruzsa elé pattan a tizenhatoson belül a abda, de Mészáros Tibor hatalmasat ment, belevetődik a lövésbe, ami így nem jut el Halász kapujáig.
82'
Szalma marad lent, forrnak az indulatok a lelátón, de szerencsére nincs komoly sérülés.
80'
Ismét Komlósi főszerepben, ezúttal ő kerül helyzetbe, de nem találja el a kaput.
79'
Komlósi nem tétlenkedik, nagyon keményen odalép Zsoldos Ákosnak, másodpercek alatt összeszed egy sárgát.
78'
Knyihár helyére jön be Komlósi Miklós.
77'
Veszélyes méhkeréki ívelés jön középre egy szögletből, Wéber fejelhet, de nem talál kaput.
75'
Crkvenjakov eldönthetné a mérkőzést, a jobb oldalon ör be a tizenhatoson belülre, erősen lövi meg, a felső lécet is súrolja a labda de nincs gól.
72'
Sasa mester is változtat, Várda Ákos helyére Busa Bence érkezik.
70'
Változtatnak a vendégek Repisky helyett jön Furár.
66'
Krajcs nagyon veszélyesen tekeri a kapu elé, szinte érthetetlen módon Bagyinszki nem a kapura, hanem kifelé fejeli a pontosan a fejére varázsolt labdát, így gyakorlatilag felszabadít a Mórahalomnak.
65'
Sokkal brusztosabb lett a mérkőzés a második játékrészben, sok az egy az egy elleni párharc, minden labdáért megharcolnak a játékosok.
61'
Zsoldos Ákos váltja Pócs Dánielt, ez a hazaiak első változtatása.
60'
Lászik Milán is besárgul, kiegyenlíti a sárga lapok arányát a Mórahalom.
59'
Krajcs Gábor előtt adódik óriási lehetőség vendég részről, a tizenhatosról a hosszú alsó felé lő, nem sokkal megy el a kapufa mellett.
57'
Vass András kapja a mérkőzés első sárga lapját, többszöri figyelmeztetés után érkezett az intés. A vendégek kispadjánál ez nagy felháborodást eredményez.
55'
Kísértetiesen hasonlít a második játékrész alakulása az elsőhöz, a vendégek percei után a hazaiak is megmutatják hogy a pályán vannak, Zámbó Dániel kap jó labdát a tizenhatoson belül, de nem tudja átvenni, így oda a lehetőség.
52'
Kicsit mintha az öltözőben ragadt volna a Mórahalom, no nem mintha a Méhkerék omoly ziccereket alakítana ki, de megint az ő akaratuk érvényesül a mezőnyben és kissé harcosabbnak is tűnnek.
48'
Gólt szereznek a vendégek, akik a második játékrészt is aktívabban kezdik, de a játékvezető - jogosan - les miatt érvényteleníti a találatot.
46'
A hazaiak kezdik a második játékrészt, csere a szünetben nem történt.
SZÜNET.
45'
Nem hosszabbít egy másodpercet sem a játékvezető az első félidő végén, mozgalmas játékrészen vagyunk túl, amelyet jobban kezdtek a vendégek, de gólt nem tudtak szerezni, ellenben a Mórahalomnak összejött Pócs Tamás végén, így hazai előnnyel vonulnak szünetre a felek.
44'
Crkvenjakov felé ívelnek egy labdát, de a vendég védő az utolsó pillanatban elfejeli a hazai csatár elől, aki már a kaput is megnézte magának. Mészáros Tibor is óriási helyzetbe kerül, elfekteti a tizenhatoson belül a védőt, de aztán blokkolják a közeli lövést. Érik a második hazai gól a félidő végén.
41'
Ruzsa rögtön válaszolhatna a hazai vezetésre, de a lövése elszáll a hosszú felső mellett. Krajcs Gábor előtt is adódik egy lövőhelyzet, de jócskán a kapu mellé lő.
38'
GÓÓL! Zámbó Dániel pazarul pörgeti Pócs Tamás elé a labdát a tizenhatos bal sarkánál, Pócs átveszi, kapura tör és a rövid felsőbe lő, szép gól, megszerzi a vezetést a Mórahalom.
37'
Szalma Gergely megindulásaiban ott a veszély, ennek köszönhetően kicsit aktívabb is a mórahalmi jobb oldal. A hazaiak most már többet birtokolják a labdát, de most a saját térfélen adogatnak jobbára.
33'
Most a középpályán zajlik a játék, Szalma viszont ritmust vált, nagyon szépen indul meg középen, jó ütemben játssza meg Pócs Tamást, de a méhkeréki védelem visszazár, így nincs kapuralövés sem.
30'
Pócs Dániel és Wéber László csúsznak össze, mindkét játékost ápolni kell, de mindketten vissza tudnak térni és folytatják a játékot.
26'
Az utóbbi percekben inkább a Mórahalom akarata érvényesült, azonban a Méhkerék meglép egy kontrával, viszont a hazai védelem kitűnően zár.
24'
Pócs Tamás indul meg a bal oldalon nagy endülettel, végigvezeti a labdát a pályán, beíveli középre, Szalmára jön ki a lövés, de blokkolják. A szöglet után veszélyesen jön középre a labda, de senki nem tud beleérni.
19'
Szép összjátékKnyihár és Bagyinszki között, előbbi lő kapura a támadás végén, de újfent nem találja el Halász kapuját. A hazai kapus egyébként több mozgást kér csapattársaitól pár perce.
17'
A játékvezető igen nagyvonalú, több keményebb szabálytalanságot is elkövettek már a csapatok, de a lap még nem került elő. Érezhetően mindkét csapatnak fontos a mérkőzés.
14'
Crkvenjakov kavarja meg a komplett méhkeréki védelmet a jobb oldalon, betör a tizenhatoson belülre, nagyon éles szögből lő kapura, de Patka hárít. Ez az első komolyabb lehetősége a hazaiaknak.
10'
Tűzijátékot rendeznek a vendégek a hazai kapu előtt, három veszélyesebb szöglet is érkezik a rövidre, majd Krajcs kerül helyzetbe, Halász Krisztián viszont hatalmasat véd lábbal. Egy kérdéses eset is történik a tizenhatoson belül Mészáros kezére pattan a labda, de a játékvezető úgy ítéli meg, hogy nem történt szabálytalanság.
7'
Már épp kezdte átvenni a mérkőzés irányítását a Mórahalom, amikor labdát szerez a Méhkerék, Knyihár Dániel elé kerül a labda a tizenhatos vonalánál, üresen lőhet kapura, de nem találja el, ez az első komolyabb lehetőség a meccsen.
4'
Aktívabban kezdenek a vendégek, többet van náluk a labda az első percekben, de mezőnyfölényük nem jelentős.
1'
A vendégek kezdik a mérkőzést, remek idő van Mórahalmon, hétágra süt a nap minden adott egy jó mérkőzéshez.
12.55 Köszöntjük olvasóinkat, perceken belül kezdődik a mérkőzés, a csapatok msot érkeznek a gyepre, a vendégek lilában, a hazaiak neonzöldben lépnek pályára. A mérkőzés Jakab Árpád sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Elvesztette a Csongrád megyei rangadót az elmúlt hétvégén, így picit hátrébb csúszott a Mórahalom VSE az NB III Közép csoportjában: a homokhátiakra az idény első felének utolsó előtti hazai mérkőzése vár szombaton, ahol a szintén újonc Méhkerék lesz az ellenfél. Szalma Gergelyék egészen pazarul szerepelnek az utóbbi időben hazai pályán, az egész őszt tekintve is csupán négy pontot vesztett eddig lejátszott hét hazai mérkőzésén a Mórahalom - ugyanakkor az idegenben már három sikert is begyűjtő, a Fradi II.-t saját pályáján legyőző Méhkerék ellen nem ígérkezik sétagaloppnak a szombati mérkőzés, még ha a Békés megyeiek nem is a legjobb passzban érkeznek a Móradomb körútra, tekintve, hogy az utóbbi négy mérkőzésükből mindössze egy pontot szereztek. Viszont az őszi szezon zárásához közeledve egyre inkább felértékelődnek a megszerzett pontok, hiszen közel sem mindegy, milyen helyzetből várhatják majd a csapatok a tavaszi folytatást. A homokhátiak ezúttal biztosan nem számíthatnak majd Bokányi Richárd játékára, aki Vásárhelyen begyűjtötte az ötödik sárga lapját, míg a túloldalon mindössze a tartósan sérült Bondár Attila hiányozhat a mérkőzésről, amelynek győztese nehéz helyzetbe hozhatja ellenfelét, hiszen ha a Mórahalom hatodik sikerét is besöpri hazai környezetben, akkor pontszámban beéri a Méhkeréket, míg fordított kimenetellel a mórahalmiaknak lenne "égetőbb" a szezonzárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.