Kultúra

Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyert a minszki filmfesztiválon

Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyert a minszki filmfesztiválon

2016. november 12., szombat
Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyert a minszki filmfesztiválon

Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotása nyerte a minszki nemzetközi filmfesztivál fődíját péntek este - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

A 23. Minszki Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Listapad díjat először nyerte el magyar film. A minszki szemle idén 45 országból érkezett 159 filmet vonultatott fel, köztük 11 játékfilmet a versenyprogramban. A Fehéroroszország legjelentősebb kulturális eseményei között jegyzett filmünnep díszvendége volt többek közt

Fanny Ardant

francia filmcsillag. A világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek író-rendezője,

Fliegauf Bence

legutóbbi alkotásának főszerepeiben

Stefanovics Angéla

és a nyolcéves

Sótonyi Bálint

látható, aki személyesen vett részt a minszki filmfesztiválon. A filmalap támogatásával készült Liliom ösvény világpremierje a Berlinale Fórum programjában volt februárban, majd áprilisban az olaszországi Lecce filmfesztiválján elnyerte a fődíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.