Egyetem

Czédli Gábor vehette át a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet

Czédli Gábor vehette át a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet

2016. november 17., csütörtök
Czédli Gábor vehette át a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet
czedli_gabor_kapja_a_szokefalvi-nagy_bela_ermet005kf

Az Acta Scientiarum Mathematicarum folyóirat szerkesztőbizottságának javaslatára Czédli Gábor, a Bolyai Intézet professzora vehette át csütörtökön a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet.

Czédli Gábor

professzor nemzetközi szinten is jegyzett kutató, aki a hálóelmélet és az univerzális algebra terén ért el kiemelkedő eredményeket. Méltatásában elhangzott, 1979 óta 16 nagy hatású cikket írt az Acta Scientiarum Mathematicarum folyóiratban, 2 írása pedig megjelenése vár. A lapba tört publikálás egyébként a Szőkefalvi-Nagy Béla Érem egyik kritériuma. Első cikkét egyébként rendkívüli módon 30 alkalommal hivatkozták már le, több mint 100 publikáció jelent meg a neve alatt, és annál is több független idézet. Az érem ünnepélyes átadását követően Czédli Gábor előadást tartott A kongruenciahálóktól a körök lokálisan konvex geometriájáig címmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.