Közélet

Büntető ügyszakos perszimulációs versenyt rendeztek a Szegedi Törvényszéken

Büntető ügyszakos perszimulációs versenyt rendeztek a Szegedi Törvényszéken

2016. november 2., szerda
Büntető ügyszakos perszimulációs versenyt rendeztek a Szegedi Törvényszéken
perszimulacios_verseny_torvenyszek_16-11-02

A Fenntartható Fejlődés program keretében október 28-án büntető ügyszakos perszimulációs versenyt rendezett a Szegedi Törvényszék. Mint ahogyan az egy héttel korábban megtartott polgári ügyszakos perszimulációs verseny, ez a rendezvény is kiváló alkalmat biztosított a Szegedi Törvényszék bírósági titkárainak arra, hogy elhivatottságukat és gyakorlati felkészültségüket bizonyítsák.

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke megnyitójában hangsúlyozta, hogy a perszimuláció a bírói hivatásra való eredményes felkészülés leghatékonyabb eszköze, és az esemény annak érdekében kerül megrendezésre, hogy a leendő bírák pályájukat minél több gyakorlati tapasztalat birtokában kezdjék meg. A versenyen

Juhász Adrienn

, a Szentesi Járásbíróság bírósági titkára, dr. Kaprinay Eszter, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára,

Mészáros Áron

, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára,

Perényi Nóra

, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírósági titkára,

Szabó Szilvia

, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára,

Vadász Zsuzsanna

, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára, valamint

Werner Zsolt

, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára mérték össze tudásukat és próbálták ki magukat bírói szerepben. Az eljárásban részt vevő személyeket a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Járásbíróság bírósági fogalmazói és bírósági ügyintézői alakították. Az egész napos versenyt a hagyományoknak megfelelően szakmai zsűri kísérte figyelemmel, melynek elnöke

Kovalcsik Éva

, a Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos tanácselnöke, tagjai pedig

Joó Attila

, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumvezetője és

Kóbor Jenő

, a Szegedi Járásbíróság elnökhelyettese voltak. Az eredményhirdetés során az első három versenyző került kiemelésre, akik közül az első helyezésnek Kaprinay Eszter, a második helyezésnek Perényi Nóra, míg a harmadik helyezésnek Vadász Zsuzsanna örülhetett. Az első helyezés azzal a megtiszteltetéssel is jár, hogy nyertese képviselheti a Szegedi Törvényszéket a soron következő Dél-Alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.