Közélet

A szegedi Jobbik is kiáll az alaptörvény-módosítás mellett, egy feltétellel

A szegedi Jobbik is kiáll az alaptörvény-módosítás mellett, egy feltétellel

2016. november 9., szerda
A szegedi Jobbik is kiáll az alaptörvény-módosítás mellett, egy feltétellel
Orbán Viktor

Akár 24 órán belül megszavazza az alaptörvény-módosítást a Jobbik, ha a Fidesz törli a letelepedési kötvényt - erősített rá Tóth Péter a parlamenti választásokat követő napon Szegeden. B. Nagy László országgyűlési képviselő szerint ez viszont csak kommunikációs fogás, a szavazás pedig hiteltelenné tette a pártot.

Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást

kedden a parlamentben

Orbán Viktor

miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. A Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte a módosítás támogatását, ez azonban nem történt meg.

Tóth Péter

, a szegedi szervezet elnöke szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a párt továbbra is szükségesnek tartja és támogatja is az alaptörvény-módosítást, feltételük azonban, hogy ne hagyjanak kiskaput a letelepedési kötvénnyel. Tóth szerint a kötvényeken keresztül gazdag migránsok érkezhetnek az országba fideszes politikai körökhöz köthető offshore cégeken keresztül, ezt pedig a jobbikos képviselők kedden a nem szavazat érvényesítésével akadályozták meg. Megerősítette, ha a Fidesz eltörli a letelepedési kötvényt, akár már 24 órán belül megszavazzák az alaptörvény-módosítást. Mély nyomot fog hagyni a Jobbikban az, ami a parlamentben történt kedden - mondta portálunk megkeresésére

B. Nagy László

fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte az, amit a párt az elmúlt fél évben kommunikált, miszerint hazaárulónak számít, aki nem fogadja el az alaptörvény-módosítást, a keddi szavazással hiteltelenné tette őket. Úgy véli, számos furcsaság kiderül még a Jobbik háza tájáról az elkövetkező hónapokban, nem kizárt szerinte, hogy válsághelyzettel lesznek kénytelenek szembenézni. B. Nagy László a 24 órás ígéretet is csupán egy kommunikációs fogásnak tekinti, hogy továbbra is reflektorfényben maradhassanak, tekintve, a párt népszerűsége csökkent a közvélemény-kutatások szerint. Emlékeztetett, a Jobbik javaslatai is bekerültek a módosítóba, a szavazásuk eredménye mégis "szava hihetetlenné" tette őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.