Sport

Labdarúgás: fél tucatot lőtt a csabai fakónak a Mórahalom

Labdarúgás: fél tucatot lőtt a csabai fakónak a Mórahalom

2016. október 16., vasárnap
Labdarúgás: fél tucatot lőtt a csabai fakónak a Mórahalom
morahalom-gyongyos046kf

Magabiztosan verte a Békéscsaba II-t a Mórahalom VSE: a homokhátiak fél óra alatt már négyet lőttek, amire még kettőt tettek rá a folytatásban.

Négy nyeretlen meccs után fogadta a Békéscsaba 1912 Előre SE II. számú csapatát a Mórahalom VSE, amelynek az előző két meccsen a góllövés sem jött össze. Nos, e tekintetben óriásit lépett előre a homokháti gárda, hiszen már a második percben egy jobb oldali szöglet utáni megcsúsztatott labdát követően

Mészáros Tibor

próbálkozása jött ki Baráth kapusról, erre pedig

Dalibor Crkvenjakov

kapcsolt a leghamarabb, aki közelről a kapuba pofozta a labdát. Alig egy perccel később

Busa Bence

vett ár egy balról kapott labdát jobbal úgy, hogy felpörgette magának, majd ballal egy óriási gólt ragasztott a csabai kapuba - alaposan megadva az alaphangulatot a meccs további szakaszára. A mórahalmiak a folytatásban sem lassítottak, Dalibor Crkvenjakov mintegy harminc perc alatt eljutott a mesterhármasig, az 5-0-s félidő után pedig tulajdonképpen formalitássá vált a második félidő. A szünet után ugyan néhány védésre szükség volt

Halász Krisztiántól

is, de az i-re a pontot az utolsó pillanatban

Magyar György

tette fel: a gárda játékmestere a meccs legvégén még megszerezte csapata hatodik találatát is, ezzel az idény legnagyobb arányú sikerét aratta a Mórahalom. Az NB III-ban újonc együttes ezzel a sikerrel immár 11 pontos, és feljött a 13. helyre, a jövő héten viszont egy roppant kemény mérkőzés vár rá a Pécs vendégeként.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 11. forduló

Mórahalom VSE - Békéscsaba 1912 Előre SE II. 6-0 (5-0)

Mórahalom, vezette: Farkas Mátyás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)

Mórahalom:

Halász - Lászik, Mészáros T. (Juhász J., 53'), Busa, (Hauk, 76'), Zámbó, Magyar, Crkvenjakov (Pócs T., 61'), Pócs D., Szücs, Fodor, Szalma.

Edzők:

Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.

Békéscsaba II.:

Baráth - Vozár, Kmetykó, Babinyecz (Bozó, 16'), Láza (Zahorán, 83'), Konyecsni, Takács J., Mácsai, Kun, Oláh L., Bozsó (Ilyés, 78').

Vezetőedző:

Szenti Zoltán.

Gól:

Crkvenjakov (2', 16', 31', 40'), Busa (3'), Magyar (90').

Sárga lap:

Konyecsni (52'). Magyar György:

"A jó kezdés rányomta a bélyegét a meccsre, de helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet, a Békéscsaba II nem a legerősebb együttes a ligában. Úgy készültünk erre a meccsre, mintha egy BL-döntőt játszottunk volna, nekünk nagyon fontos volt ez a meccs. Ez a 6-0 érezteti a hatását a következő fordulókban is, bár helyén kell kezelnünk, de remélem, a góllövés területén elindít valamit. Nem szabad elszállnunk, ezért is olyan 3 pontot kapunk, mint egy 1-0-s sikerért. Ami eddig kifele pattant vagy nem sikerült, az ma igen, a sors és a szerencse is mellénk állt, de persze aki dolgozik érte, annak előbb-utóbb ez is jönni fog. Az elmúlt két meccs miatt életbevágó volt számunkra, hogy ma nyerjünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.