Szórakozás

Kingyesi Barátok találkozója Ópusztaszeren

Kingyesi Barátok találkozója Ópusztaszeren

2016. október 6., csütörtök
Kingyesi Barátok találkozója Ópusztaszeren

Október 8-án, szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban találkoznak a Kingyesi Barátok.

Feszty Árpád

és alkotótársai, valamint barátai számos alkalommal találkoztak Kingyesen, a Körkép születésének idején. A legendás összejövetelekről az utókor számára is maradt emlék.

Feszty Árpád

barátainak keze írásával, versikéivel teleírt kingyesi gerendák kiállításra kerültek ugyanis a Rotunda épületben, a Feszty-körkép születését bemutató kiállításban. Évekkel ezelőtt, sikerült összekovácsolni a leszármazottakból illetve hagyományápolókból a "Kingyesi Barátok"-at. A találkozó célja, a leszármazottak megismerése, valamint közös küldetésként a kingyesi tanya gazdag művészi világának újjáélesztése.

Feszty Árpád

kingyesi barátait

Császtvay Tünde

, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese mutatja be a találkozón.

Program:

10:00 -11.00 érkezés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba 11:00 -13:00 bemutatkozás, beszélgetés Kingyes újjáélesztésének lehetőségeiről 13:00-14:00 sajtótájékoztató A Kingyesi Barátokról részletek

ITT

:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.