Közélet

Kimagasló érdeklődés mellett zajlott a Nyitott Bíróság legújabb rendezvénye

Kimagasló érdeklődés mellett zajlott a Nyitott Bíróság legújabb rendezvénye

2016. október 13., csütörtök
Kimagasló érdeklődés mellett zajlott a Nyitott Bíróság legújabb rendezvénye
dsc_0325

A több éve sikeresen működő Nyitott Bíróság program célja, hogy a felnövekvő generációt életkori sajátosságainak megfelelően tájékoztassa az alapvető jogi ismeretekről, a jogintézményekről, megismertesse őket a bírósági szervezetrendszerrel, valamint felhívja figyelmüket a fiatalkori áldozattá válás és a fiatalkorú bűnözés kérdéseire.

A fenti célok megvalósítása érdekében a Szegedi Törvényszék október 12-én a Deák Ferenc Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Tömörkény István Gimnázium közel száz diákja részére rendezett filmvetítéssel egybekötött programot.

Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna

, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettesének megnyitóját követően

Tóth Csenge

, a Szegedi Járásbíróság bírája tartott előadást a gyermekmeghallgatás gyakorlati kérdéseiről. A rendezvény

Cseh Lívia Ágnes

, a Szegedi Járásbíróság bírája által készített, egy fiatalkorú vádlott ellen folytatott büntetőeljárást bemutató rövidfilm levetítésével folyatódott. A filmvetítést követően a diákoknak lehetőségük nyílt kérdéseket intézni a törvényszék munkatársaihoz, megtekinthették továbbá a Szegedi Törvényszék gyermekmeghallgató szobáját. Az esemény a Nyitott Bíróság programot is érintő Fenntartható Fejlődés program keretében valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.