Közélet

Balog: az egész humán ágazatot érinti a béremelési program

Balog: az egész humán ágazatot érinti a béremelési program

2016. október 6., csütörtök
Balog: az egész humán ágazatot érinti a béremelési program

Egy év alatt bruttó 207 ezer forinttal nő az orvosok havi bére, az ápolók fizetése pedig 65 százalékkal nő 2019-ig - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, hangsúlyozva: az egész humán ágazatot érinti a béremelési program.

Balog Zoltán

kiemelte, hogy az orvosok és szakgyógyszerészek már októbertől havi bruttó 107 ezer forinttal többet kapnak, ezt a napokban utalják nekik. Jövőre újabb havi bruttó százezer forinttal nő a bérük. Az ápolóknak, egészségügyi szakdolgozóknak szintén a napokban utalt szeptemberi fizetése átlagosan 26,5 százalékkal több - közölte a miniszter. A következő években az ő bérük is tovább nő: 2017-re és 2018-ra már elkülönítették az ehhez szükséges forrást, 2019-ig összesen 65 százalékos emelést kapnak - tette hozzá. Hangsúlyozta: nemcsak az egészségügyben, de az egész humán szférában - kultúra, szociális terület, egészségügy, oktatás - komoly béremelési program folyik. A tervezett budapesti szuperkórházzal kapcsolatban

Balog Zoltán

elmondta: heteken belül választanak a most már csak két lehetséges terület közül. Az már biztos, hogy a szuperkórház Kelenföldön lesz, és az építése még ebben a ciklusban elkezdődik - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.