Közélet

A közös tulajdon megszüntetése - regionális képzés a Szegedi Törvényszéken

A közös tulajdon megszüntetése - regionális képzés a Szegedi Törvényszéken

2016. október 4., kedd
A közös tulajdon megszüntetése - regionális képzés a Szegedi Törvényszéken
itelotabla

„A közös tulajdon megszüntetése” címmel tartott regionális képzést a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék, a Szolnoki Törvényszék és a Gyulai Törvényszék családjogi, illetőleg közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos ügyeket tárgyaló bírái és polgári ügyszakos bírósági titkárai részére.

A képzést

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke nyitotta meg, majd

Kőrös András

, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke „A közös tulajdon megszüntetésének eljárási és anyagi jogi kérdéseit vizsgáló joggyakorlat-elemző csoport által feltárt problémák ismertetése”, illetőleg „A közös tulajdon megszüntetésének módjai” címmel tartott előadást.

Csűri Éva

, a Kúria nyugalmazott bírája az élettársi kapcsolat megállapíthatóságának nélkülözhetetlen elemeit, valamint a házastársi és élettársi közös vagyon megszüntetésének gyakorlatát ismertette „Közös vagyon megosztása”, illetőleg „Használati jog alapítása közös tulajdon megszüntetése esetén” című előadásaiban. Az egész napos oktatás konzultációval zárult, melynek keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdéseket intézni a családi jog szaktekintélyeiként is ismert előadókhoz, valamint megvitatni a gyakorlatban felmerülő problémákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.