Közélet

Véradásra hív a Fidelitas szegedi csoportja

Véradásra hív a Fidelitas szegedi csoportja

2016. szeptember 14., szerda
Véradásra hív a Fidelitas szegedi csoportja
voroskereszt_veradas

"Segíteni jó!" - ezzel a felhívással szólítja meg a szegedieket a Fidelitas helyi csoportja, mely nemrégiben indította el jótékonysági programsorozatát. Az ifjúsági csoport célja elsősorban, hogy támogassa a segítségre szorulókat, másodsorban, hogy változtatni tudjon társadalmi megítélésén.

Korponyai Ernő

, a Fidelitas szegedi csoportjának elnöke szeretné, ha az ifjúsági szervezet neve nemcsak politikai akcióiról, hanem jótékonysági megmozdulásairól is ismertté válna a helyiek körében. Jótékonysági programsorozatuk rendkívül sokrétű, "Segíteni jó!" felhívás alatt eddig is számos karitatív programot bonyolítottak le, legközelebbi rendezvényükön az eddigieknél is szélesebb kört szólítanak meg: a Magyar Vöröskereszttel karöltve jótékonysági véradást szerveznek a Victor Hugo utcában. "Programsorozatunk keretében az alsóvárosi ferencesek közreműködésével négy alkalommal főztünk rászoruló családoknak, illetve legutóbb rászoruló nagycsaládosoknak segítettünk, ugyancsak a ferencesekkel. A jótékonyság programjainkat szeretnénk véradással bővíteni, melyhez hasonló még nem szerepelt a Fidelitas programjai között. Amennyiben a szeptember 15-ei rendezvényen sok érdeklődőre számíthatunk, a jövőben is ragaszkodni fogunk hozzá, hogy véradást szervezzünk" - mondta portálunknak a szegedi csoport elnöke. Mint mondta, a véradás különösen fontos ilyenkor, hiszen nyaranta gyakran vérhiánnyal kell szembenézniük a szervezeteknek, a vérkészleteket ezért érdemes mielőbb pótolni. A karitatív tevékenység szorosan illeszkedik az ifjúsági csoport profiljába, Korponyai Ernő szeretné, ha folyamatosan bővíthetnék azon rendezvények listáját, melyekkel a segítségre szorulókat támogathatnák. A szegedi csoportnak ugyanakkor nem titkolt célja, hogy a segítő szándék mellett másodsorban társadalmi megítélésükön is javítsanak, az elnök szerint ugyanis a Fidelitast gyakran csak politikai akcióikról ismerik, kizárólag politikai egyesületként aposztrofálják. Korponyai Ernő hangsúlyozta, aki szeretne részt venni a szeptember 15-ei váradáson, 14 óra és 16.30 között tehet ezt meg a szegedi Victor Hugo utca 5. szám alatt. A véradóktól azt kérte, ne felejtsék otthon taj-kártyájukat, lakcímigazolójukat és személyi igazolványukat sem. A Fidelitas nemcsak kér, ajándékkal is készül a véradóknak: fürdőbelépőt, 10 ezer forint értékű üdülési utalványt, valamint Erzsébet-utalványt adnak a segítségnyújtásért.

fidelitas_veradas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.