Sport

Labdarúgás: pontot szerzett a Mórahalom a bajnokaspiráns Budafok ellen

Labdarúgás: pontot szerzett a Mórahalom a bajnokaspiráns Budafok ellen

2016. szeptember 24., szombat
Labdarúgás: pontot szerzett a Mórahalom a bajnokaspiráns Budafok ellen
morahalom_honved02_gs

Fordulatos mérkőzésen döntetlenre végzett egymással a Mórahalom és a Budafok. A homokhátiak ezzel már három kör óta veretlenek az NB III-ban.

Pechesen indult a találkozó a hazaiak számára, hiszen

Lászik Milán

megsérült a bemelegítés közben, és bár elkezdte a játékot a társakkal, a 3. percben azonban jelezte, nem tudja folytatni. A csere után nem sokkal ugyanakkor megszerezte a vezetést a mórahalmi alakulat, miután

Dalibor Crkvenjakov

14 méterről ügyesen húzta vissza a labdát a rövidbe, lehetetlen feladat elé álíltva ezáltal az ellenfél kapusát. (1-0) Alig több mint negyedóra elteltével pedig már kettőre nőtt a differencia, ekkor ugyanis

Fodor Ádám

balról érkező beadásába oly balszerencsésen ért bele

Vég Bence

, hogy a labda a centerezésre kilépő

Abu Attila

mögött a kapuba hullott. (2-0) A 32. minutumban szépítettek a fővárosiak,

Vankó Imre

mesterien lőtte ki éles szögből a hosszú alsót, kihasználva ezáltal egy védelmi hibát. (2-1) A szünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhattak Magyar Györgyék, a félidő hajrájában ugyanis egy felívelésnél Crkvenjakov előbb beforgatta a védőket, majd a messze kimozduló Abu mellett is eltolva a labdát 20 méterről félmagasan lőtt az üres kapuba. (3-1) A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsolt a Prukner-legénység, aminek eredményeképpen a korábban öngólt vétő Vég egy közeli fejessel javította első félidei hibáját. (3-2) A 75. percbe érkezve Fodor összerúgott egy budafoki támadóval egy kapu előtti kavarodás során, amire válaszul

Antal Péter

játékvezető tizenegyest ítélt a vendégek javára. A labda mögé Vankó állt, aki erővel, jól helyezve lőtte ki a bal alsó sarkot. (3-3) Az állás ezt követően már nem változott a lefújásig. A döntetlen révén a Mórahalom nyolc fellépést követően nyolc ponttal áll a bajnokságban. A homokháti csapat jövő szombaton az ugyancsak újonc Dabas-Gyón vendége lesz.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 8. forduló:

Mórahalom VSE - Budafoki MTE 3-3 (3-1)

Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Antal Péter (Sebestyén László, Mohos Mátyás Tamás).

Mórahalom:

Halász - Bokányi (Varga 76'), Szücs, Lászik (Pócs D. 3'), Fodor, Mészáros, Zámbó, Magyar, Szalma (Pócs T. 64'), Crkvenjakov, Busa.

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Budafok:

Abu - Vacsiszku, Csizmadia (Khiesz 16'), Grúz, Margitics (Oláh 62'), Vég, Nagy T., Kovács, Vankó, Veselinov, Ladányi.

Vezetőedző:

Prukner László.

Gólszerzők:

Crkvenjakov (6', 40'), Vég (17' - öngól), ill. Vankó (32', 76' - tizenegyesből), Vég (48').

Sárga lap:

Zámbó (45'), Fodor (75'), Pócs T. (88'), Pócs D. (90+2'), ill. Veselinov (28'), Nagy T. (59'), Khiesz (86'). Magyar György:

"Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert mégiscsak egy bajnokaspiránst szorítottunk meg. Az első félidő utáni 3-1-es állás váratlan volt egy kicsit még nekünk is, az ellenfelünknek meg pláne. Nyilván azért egy nagyon jó erőkből álló Budafok ellen játszottunk, a játékosaik közül többen néhány éve még az NB I-ben játszottak. Ettől függetlenül tisztesen helyt álltunk, le a kalappal a társaság előtt. Ugyan az eredmény nem ér három pontot, nekünk viszont nagyon fontos volt, hogy legalább egy pontot itthon tudtunk tartani. Persze a döntetlenekkel a hárompontos rendszerben nem jutunk előrébb, úgyhogy jövő héten a Dabas-Gyón ellen jó lenne végre idegenben is nyerni egy meccset. Mindenképpen a győzelem reményében utazunk majd Dabasra!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.