Közélet

Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait

Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait

2016. szeptember 8., csütörtök
Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait
varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Egy időre önjáró trolibuszok váltják ki a 77A néhány járatát. Erre a szegedi közlekedési társaság és az egyetem közös felmérése miatt van szükség, melynek keretében azt vizsgálják: alkalmas lehet-e a vonal az új típusú troliknak.

A 77A vonalon (Mars tér-Baktó) szeptember 25. és október 9. között buszok helyett önjáró trolibuszok közlekednek majd az SZKT és a Szegedi Tudományegyetem felmérése miatt. A társaság és az egyetem az említett időszakban azt vizsgálja, a jövőben kiválthatók lennének-e a buszok az Ikarus-skoda trolikkal. Mivel a trolik ezen a vonalon akár menet közben is rácsatlakozhatnak a felsővezetékre, így a töltés is megoldható, vagyis a kiváltás végleges is lehet. A tesztidőszakban munkanapokon 2, hétvégenként 1 Ikarus-troli közlekedik majd, de a menetrendben ez nem okoz változást. A közlekedési társaság a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtök reggeli ülésén azt ígérte, egy héttel a tesztidőszak előtt információs táblákat helyeznek ki az érintett megállóhelyekbe. A bizottság egybehangzó igennel elfogadta az előterjesztést. A bizottság elfogadta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vagyon beruházási és felújítási munkálatairól szóló 2015-ös tájékoztató anyagát is, melyben az önkormányzati cég többek között arról tájékoztatott, az igénybe vett eszközök és munkagépek felújítására több mint 76 millió forintot költöttek.

Szentistványi István

, a bizottság alelnöke rákérdezett, a technikai hiba miatt utólag mellékelt szakértői vélemény tételesen tartalmazza-e a felhasznált összeg elosztását. Mivel a kimaradt részeket azóta pótolták, az ülésen egyhangúlag elfogadták a tájékoztató anyagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.