Közélet

Jól esett a bringás reggeli a cudar időben + FOTÓK

Jól esett a bringás reggeli a cudar időben + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök
Jól esett a bringás reggeli a cudar időben + FOTÓK
biciklis_reggeli010kf

Teával, almával, Túró Rudival várták az önkéntesek a szegedi bicikliseket a Dóm téren. Sokan hóban is bátran kerékpároznak, ha megfelelő műszaki állapotú drótszamaruk.

Hűvös reggelre ébredtek a szegediek, ennek ellenére rengeteg kerékpáros járt az utcákon az Autómentes Napon. A megszokott módon, a Belvárosi híd közelében kialakult hatalmas dugón keresztül lehetett eljutni a Dóm térre, a Bringás reggelire. "Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpárútja a Stefánia és Oskola utca közötti rész, többen járnak erre, mint a budapesti nagy körutakon" - nyilatkozta lapunknak

Terjék Balázs

, a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezetének programvezetője. Egy tavaszi - tehát nem csúcsszezonban végrehajtott számlálás szerint mintegy 700 kerékpáros hajt fel a hídra, s közel 900 megy a Stefánia felé,azaz durván annyi biciklis jár, mint autós összességében az adott szakaszokon, miközben lehetetlen szabályosan balra felkanyarodni a hídon. Ezért több módosítást javasolna a klub, például az Oskola utcát is lehetne kétsávossá alakítani, igaz, ezzel az autósok járnának rosszul, mert kevesebb parkolóhely lenne. A bringásokat az önkéntesek almával, Túró Rudival, meleg teával, s ingyenes szervizzel várták. A szervezők szerint elsősorban a guminyomással, a kopott külső gumibal és az olajozatlan lánccal vannak problémák, s szinte alig van kerékpár, ami mindenben megfelel a KRESZ-nek, néha még a lámpa is hiányzik, pedig akár fillérekért, 200-300 forint, lehet vásárolni. "A munkahelyre eljutáshoz, a városba bemenetelhez is mindig kerékpárt használok. Télen,hóban, fagyban, esőben is biciklizek, ezért ha szükséges melegen öltözködök, s figyelek a gumik állapotára" - árulta el

István

, aki szintén megállt egy teára. Jó gazdaként általában maga szereli a biciklit, csak súlyosabb bajok esetén viszi szervizbe. A Bringás reggeli programja befejeződött, de a szervezők várnak mindenkit a vasárnapi Critical Mass felvonulásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.