Közélet

A Jobbik nyolc évre emelné az állatkínzás büntetési tételét

A Jobbik nyolc évre emelné az állatkínzás büntetési tételét

2016. szeptember 7., szerda
A Jobbik nyolc évre emelné az állatkínzás büntetési tételét

A Jobbik törvénymódosító csomagban kezdeményezi, hogy a súlyos állatkínzás maximális büntetési tétele a jelenlegi két évről nyolc éves szabadságvesztésre emelkedjen.

Egyed Zsolt

, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Jobbik javaslatában kizárná a börtönbüntetés felfüggesztését, szemben a kormány legfrissebb indítványával, amely ugyan három évre emelné az állatkínzók legsúlyosabb büntetési tételét, de a végrehajtást továbbra is felfüggeszthetőként hagyná. Kiemelte továbbá, a büntető törvénykönyv (Btk.) fenti módosítása mellett a vadászati törvényt is módosítanák kimondva, hogy a hatóságoknak azonnal be kell vonnia a jogtalan fegyverhasználattal gyanúsított vadászok fegyvertartási engedélyét. A Jobbik emellett országos ivartalanítási akció meghirdetését is szorgalmazza, amelyben az állam, vagy az önkormányzatok átvállalnák a nem tenyésztési céllal tartott háziállatok ivartalanítási költségének felét. Egyed Zsolt szerint erre azért is szükség van, mert míg "Észak-Kelet-Magyarországon falkákban járnak a kóbor kutyák, addig Ausztrián keresztül lehet úgy menni, hogy egyetlen kóbor állattal sem találkozik az ember".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.