Gazdaság

Több mint 300 milliót osztanak ki jogdíjként a tavalyi televíziós ismétlések után

Több mint 300 milliót osztanak ki jogdíjként a tavalyi televíziós ismétlések után

2016. augusztus 16., kedd
Több mint 300 milliót osztanak ki jogdíjként a tavalyi televíziós ismétlések után

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) ősszel megkezdi az M1, M2, M3, Duna és Duna World csatornákon 2015-ben ismételten sugárzott televíziós műsorok után járó jogdíjak felosztását. A kifizetendő jogdíjak nagyságrendje meghaladja a 300 millió forintot.

Mint az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület keddi közleményében felidézi, felhívásban fordult az előadóművészekhez, hogy ellenőrizzék az egyesület honlapján közzétett és a felosztás alapjául szolgáló adatokat, szükség esetén pedig pótolják az esetlegesen hiányzó információkat. Az érintetteknek legkésőbb augusztus 25-ig van lehetőségük jelezni, ha az adatokban tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztalnak. Az ezt követő felosztás eredményéről minden érintett előadóművész írásban kap tájékoztatást. A felosztás több mint 8000 előadóművészt érinthet. A kifizetések előreláthatóan október elején kezdődnek. Az MTI-hez eljuttatott közlemény emlékeztet arra, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csak saját gyártású műsorai után köteles jogdíjat fizetni, nem tartoznak ebbe a körbe a mozifilmek és a más televíziós csatornáktól átvett műsorok. Ismétlési jogdíjra minden olyan előadóművész jogosult, aki irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás előadásában közreműködött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.