Sport

Rio 2016: leszállt Budapesten az aranygép

Rio 2016: leszállt Budapesten az aranygép

2016. augusztus 24., szerda
Rio 2016: leszállt Budapesten az aranygép
Rió 2016 - Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó,

Hosszú Katinka

, a párbajtőrben olimpiai bajnok

Szász Emese

, az aranyérmes női kajaknégyesből

Szabó Gabriella, Csipes Tamara

és

Fazekas-Zur Krisztina

, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes

Rédli András

tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet. A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kerül sor - ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ül -, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép. A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várják a közvetlen hangulatú fogadásra a Dózsa György úti létesítménynél. Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.