Egészség

Már a vállműtéteknél is alkalmazzák a "kulcslyuksebészeti" eljárást

Már a vállműtéteknél is alkalmazzák a "kulcslyuksebészeti" eljárást

2016. augusztus 23., kedd
Már a vállműtéteknél is alkalmazzák a "kulcslyuksebészeti" eljárást

Már a vállműtéteknél is alkalmazzák a "kulcslyuksebészeti" eljárást - közölte a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának adjunktusa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Skaliczki Gábor

elmondta, hogy csupán a legritkább esetben nyitják fel a vállat. A deltaizom átvágása helyett elég centiméteres lyukakat ütni a bőrön, amelyeken keresztül kamerával tudják követni a beavatkozást. Ez a módszer modern és kíméletes: nemcsak kozmetikailag kívánatosabb végeredményt hagy maga után, de használatával fájdalommentesen élhető át az egyébként igen kínzó műtét, és az azt követő nyolc-tizenkét órás legnehezebb periódus. Az érzéstelenítést ultrahangvezérelten végzik, a lehető legkevesebb fájdalomcsillapítót juttatják az idegfonatba, így minimalizálják a veszélyt - hangsúlyozta Skaliczki Gábor, hozzátéve: az új módszer új műszereket és implantátumokat is igényel, így már nem fémet ültetnek a vállba, hanem fél év alatt felszívódó anyagokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.