Sport

Labdarúgás: Zsótér Donát az Újpesthez igazolt

Labdarúgás: Zsótér Donát az Újpesthez igazolt

2016. augusztus 10., szerda
Labdarúgás: Zsótér Donát az Újpesthez igazolt
szeol_evzaro142_zsoter_donat_gs

Az Újpestnél folytatja pályafutását az idáig a Videotonnál futballozó Zsótér Donát: a Tisza Volán nevelésének transzferét ugyanakkor a lila-fehér klubot érintő FIFA-korlátozás még érinti.

Hivatalos honlapján közölte

az Újpest FC, hogy a negyedik kerületi klub megegyezett a Tisza Volán nevelésével,

Zsótér Donáttal

: a 20 éves játékos a Videotontól került

Nebojsa Vignjevic

együtteséhez, ahol csapattársa lehet a szintén a szegedi klubnál nevelkedett

Kecskés Ákos

, akivel korábban az U20-as válogatottnál is együtt játszott. Ugyanakkor ahogy az újpestiek közleménye is fogalmaz: egy FIFA szankció miatt átmenetileg nem regisztrálhat új játékosokat a klub, így a tiltás értelmében az újonnan érkező labdarúgókat nem regisztrálhatjuk és a játékengedélyüket sem kérhetjük ki, de együtt edzhetnek a többiekkel. A kialakult helyzetre való tekintettel a belgiumi St-truidense VV (STVV) egyezett meg Zsótér Donát játékjogának megszerzéséről a Videoton FC csapatával. Tekintettel arra, hogy a FIFA nem járult hozzá a büntetésünk végrehajtásának felfüggesztéséhez, ezért a nyári átigazolási szezonban már biztos, hogy nem regisztrálhatunk új játékosokat, így Donát és a korábban érkezett Novothny Soma játékjogával a téli transzfer időszakig ideiglenesen az STVV rendelkezik. - zárul az újpesti közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.