Labdarúgás: Zsótér Donát az Újpesthez igazolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_evzaro142_zsoter_donat_gs

Az Újpestnél folytatja pályafutását az idáig a Videotonnál futballozó Zsótér Donát: a Tisza Volán nevelésének transzferét ugyanakkor a lila-fehér klubot érintő FIFA-korlátozás még érinti.

Hivatalos honlapján közölte az Újpest FC, hogy a negyedik kerületi klub megegyezett a Tisza Volán nevelésével, Zsótér Donáttal: a 20 éves játékos a Videotontól került Nebojsa Vignjevic együtteséhez, ahol csapattársa lehet a szintén a szegedi klubnál nevelkedett Kecskés Ákos, akivel korábban az U20-as válogatottnál is együtt játszott.

Ugyanakkor ahogy az újpestiek közleménye is fogalmaz: egy FIFA szankció miatt átmenetileg nem regisztrálhat új játékosokat a klub, így a tiltás értelmében az újonnan érkező labdarúgókat nem regisztrálhatjuk és a játékengedélyüket sem kérhetjük ki, de együtt edzhetnek a többiekkel.

A kialakult helyzetre való tekintettel a belgiumi St-truidense VV (STVV) egyezett meg Zsótér Donát játékjogának megszerzéséről a Videoton FC csapatával. Tekintettel arra, hogy a FIFA nem járult hozzá a büntetésünk végrehajtásának felfüggesztéséhez, ezért a nyári átigazolási szezonban már biztos, hogy nem regisztrálhatunk új játékosokat, így Donát és a korábban érkezett Novothny Soma játékjogával a téli transzfer időszakig ideiglenesen az STVV rendelkezik. – zárul az újpesti közlemény.

Default thumbnail
Előző sztori

Cseresnyés Péter: szeptemberben indul az új szakképzési rendszer

Default thumbnail
Következő sztori

Megkereste járatát a várakozó repülőgépek között egy utas a madridi repülőtéren

Legutóbbi hasonló cikkek