Sport

Labdarúgás: jól jön a pihenő a SZEOL számára

Labdarúgás: jól jön a pihenő a SZEOL számára

2016. augusztus 31., szerda
Labdarúgás: jól jön a pihenő a SZEOL számára
szeol_szolnok13_gs

Hét mérkőzésen van túl az NB II-ben a SZEOL SC: a kék-feketék kilenc ponttal zárták a bajnokság első etapját, amelynek végén a gárda játékosával, Forró Attilával összegeztük az eddig lejátszott mérkőzéseket.

Megállta a helyét az NB II-ben újonc SZEOL SC a Puskás Akadémia vendégeként: a

vasárnapi mérkőzésen

ugyan kétgólos előnyre tett szert a több válogatott labdarúgóval felálló felcsúti együttes, azonban

Buzási Péter

fejesgólja után az ikszre is megvolt az esélye a szegediekenk, ám végül 3-1-s vereséggel térhettek haza a tavasszal még az NB I-ben szereplő gárda otthonából. „Nagyon-nagy élmény volt egy ilyen fantasztikus stadionban játszani, több is lehetett volna a meccsben számunkra, hiszen 2-1-nél megvolt a ziccerünk, de nem volt szerencsénk. Ilyen a foci, a szerencse forgandó. Nem vagyok elkeseredve, az összkép azt mutatja, hogy megint sikerült előrelépnünk. Folyamatosan fejlődünk, egyre jobban kezdünk összeállni és jobb a játékunk” - összegezte a vasárnapi mérkőzést

Forró Attila

, a SZEOL SC játékosa. A Pancho Arénából idén még nem tudott senki sem ponttal távozni, a liga legjobb lehetőségeivel bíró csapat vendégeként azonban

Tóth Ákos

tanítványai végig határozottan tudtak játszani. „Ezt kérte a mester is, hogy felszabadultan játszunk, hiszen ez egy nagyszerű dolog, hogy itt lehetünk. Nem volt veszteni valónk a meccsen, teher nélkül játszhattunk egy olyan közegben, ami pluszt is adott a csapatnak” - fogalmazott a szegediek futballistája. A közeg mellett egy másik tényező is feldobhatta a SZEOL játékosait, hiszen a szegedi ultrák elutaztak Felcsútra is, ahol az eredmény alakulásától függetlenül végig bíztatták a csapatot, a meccs végén pedig kölcsönösen megtapsolta egymást játékos és szurkoló. „Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy ott voltak és buzdítottak bennünket végig. Ők is pluszt adnak, úgy tartja a mondás, a szurkoló lehet a tizenkettedik játékos a pályán. Inspiráló érzés volt, hogy elkísértek minket idegenbe, és az elejétől a végéig szurkoltak. Láttuk rajtuk, hogy ők is akarják a sikert, így mi is jobban akartunk, nagy lendületet ad ez nekünk, főleg hazai pályán, ahol 1200 néző minden mozdulatunkat megtapsolja, nagyon jól is esik ez a csapatnak” - tért ki a szegedi szurkolók szerepére Forró Attila.

A SZEOL eddigi mindhárom hazai mérkőzését meg tudta nyerni az NB II-ben, így egyaránt pont élkül távozott a SZVSE-pályáról a Cegléd, a Budaörs és a Szolnok is. Ennek kapcsán Forró Attila megjegyezte, egy olyan közeget szeretnének kialakítani, ahonnan nagyon nehéz elvinni pontot, vagy pontokat. „Megpróbáljuk azt, hogy senkinek sem legyen könnyű dolga, minden meccsre úgy megyünk fel, hogy nyernünk kell, a hazaiakon ez különösen mérvadó, hogy csak a győzelemért játszunk. Aminek külön örülök, hogy a három hazai győzelem alatt a nézők is ott álltak mellettünk. Egy oroszlánbarlangot kell itthon megvalósítanunk, de idegenben is kell majd pontokat szereznünk a folytatásban” - válaszolta a 21 éves játékos.

szeged_2011_szeol35_gs

Hét fordulót követően most kéthetes szünet következik a másodosztályban: a bajnokság elsős szakaszában szinte egymást érték a meccsek, hiszen 28 nap alatt hét mérkőzést játszottak le a csapatok, azonban most egy szusszanásnyi időre szünetel a bajnokság. „Nekem nagyon jól esik a pihenő, de szerintem a csapat többi tagjának is jól jön. Mentálisan és fizikailag is kicsit lemerültünk. Az előző bajnoksághoz képest nem játszunk sokkal több meccset, még ha sok is ez a 38 meccs, de itt a hétközi fordulók nehezítik meg, oda kell figyelnünk, hogy hogy tudunk felpörögni a két meccs között. Jól esik a pihenő, de hétvégén már hiányozni fog, hogy nincs meccs” - mondta el a pauzára kitérve Forró Attila. A szünet után azonban ismét három nap vár majd hét nap alatt a gárdára: ennek első állomásaként szeptember 11-én a Kisvárda érkezik a Vasutas-stadionba, majd szerdán a Hűség városában lép pályára a SZEOL, a soproni túrát követően pedig egy igazi rangadó vár a csapatra a Békéscsaba ellenében. „Most csak a Kisvárda elleni meccsre figyelünk, itthon le kell őket győznünk, a szurkolók és magunk miatt is. Utána kevesebb időnk lesz felkészülni a Sopronra, de szerintem ott is tudunk meglepetést okozni, nincs verhetetlen csapat. Mióta futballozok, mindig rangadó volt a Szeged-Békéscsaba meccs, mindig volt egy pikantériája, de hazai pályán meg kell nyernünk azt a meccset is, de elsőként a Kisvárdára koncentrálunk” - tekintett a rájuk váró folytatásra Forró Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.